Limoen kwarktaart – zomers genieten!

Limoen kwarktaart recept
Limoen kwarktaart

Laatst hadden we twee jarigen in huize O tijdens een heel erg warm weekend. Ik ben sowieso al wel een kwarktaart fan, maar met warm weer is het wat mij betreft de enige taart die ik nog wil eten. Met een basis kwarktaart kun je alle kanten op. Deze keer heb ik vanwege de warmte gekozen voor een limoenvariant. Ik heb deze taart dan ook niet zo heel zoet gemaakt en raad je aan om de vulling even te proeven voordat je hem op de taartbodem giet. Vind je het té zuur, voeg dan gerust nog een beetje extra suiker toe.

Limoen kwarktaart: het recept

Deze kwarktaart is gemaakt met een combinatie van slagroom en kwark. Voor wat extra frisheid heb ik rasp van de schil van een limoen toegevoegd aan de vulling. Verder gaat er sap in van 2 limoenen. De bodem heb ik gemaakt van kokoskoekjes, maar je kunt natuurlijk ook andere koekjes gebruiken. Bastognekoeken zijn ook heel lekker als bodem voor een kwarktaart. Hieronder heb ik het recept uitgeschreven, met daaronder een knop waarmee je in één keer alle ingrediënten op je boodschappenlijstje kunt zetten. 

Limoen kwarktaart

Limoen kwarktaart

Gang: Bakken, Patisserie
Voorbereiding: 20 minutes
Porties: 10 punten
Auteur: Out mijn Keuken

Lekkere frisse zomerse taart. Geen oven nodig nodig en je bent er maar een klein half uurtje mee bezig. De koelkast doet de rest van het werk.

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine en roer er anderhalve eetlepel suiker door. Smelt de boter en giet het bij het koekmengsel. Roer het goed door elkaar. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en doe hier het koekmengsel in. Verdeel het goed over de bodem en druk het zorgvuldig aan. Zet de bodem weg in de koelkast.

  2. Rasp het groen van één limoenschil en per twee limoenen uit. Vul een bakje met koud water en week hierin acht blaadjes gelatine tot ze zacht zijn. 

  3. Sla 250 ml slagroom stijf met een eetlepel suiker. Meng dan de kwark, limoenrasp en 60 gram suiker erdoor. Verwarm het limoensap en los de geweekte gelatineblaadjes hier één voor één in op. Blijf roeren tot alle gelatine helemaal is opgelost. Roer de gelatine oplossing dan door de kwark en meng zorgvuldig. Proef even goed of de smaak van de vulling naar je zin is. Ik heb hem vrij zuur gehouden omdat het een warme dag was en dat lekker verfrissend is. Wil je hem wat zoeter, voeg dan wat meer suiker toe. 

  4. Giet de vulling op de bodem, strijk hem mooi glad en laat hem minimaal een uur of 4 opstijven in de koelkast.

  5. Sla de rest van de slagroom stijf met wat suiker en doe het in een spuitzak. Snijd de laatste limoen in partjes. Garneer de taart met dotjes slagroom en partjes limoen.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Dit vind je vast ook leuk

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge