Regenboogforelfilet met pompoenpuree – recept

Regenboogforel is een gekweekte vis die ook wel als zalmforel wordt verkocht. Het is dan een ook zalmachtige zoetwatervis met een purperkleurige streep over zijn flank, die prachtig kleurt bij het juiste licht, en zwarte stippen. Een mooi beestje. En een lekker beestje ook. Als je filetjes koopt, check dan toch nog altijd even goed op graten. Meestal haal je er nog wel wat uit hier en daar. Een gratentang of -pincet is daarvoor heel handig.

Voor 4 eters heb je nodig:

  • 4 regenboogforelfilets
  • 1 flespompoen (die had ik nog liggen in de kelder, handig!)
  • 125 ml crème fraïche
  • 500 ml groentenbouillon
  • zout & peper

2016-04-13-18-45-15 Snijd de pompoen in twee stukken en haal de pitten en slierten eruit. Schil de pompoen (gebruik hiervoor een goed scherp mes) en snijd het vruchtvlees in blokjes. Breng de bouillon aan de kook en kook de20160413_204630 pompoenblokjes hier ongeveer 10 minuten in. Bestrooi intussen de visfilets met zout en peper en zet ze in een voorverwarmde oven op 180 graden. Ze moeten ongeveer 12 minuten in de oven. Je kunt ze natuurlijk ook in de pan bakken. Doe dan een beetje bloem op de huidkant, dan wordt hij lekker krokant.

Als de pompoen gaar is giet je het af, vang het kookvocht op. Pureer nu de pompoenblokjes tot een smeuïge massa. 2016-04-13-19-06-50Roer de crème fraîche erdoor en beoordeel de dikte van de puree. Als hij wat te dik is doe je er een lepeltje kookvocht bij. Doe dat met kleine hoeveelheden tegelijk, want voor het je weet is je puree weer te dun. Als hij de goede dikte heeft proeven en eventueel bijzouten of peperen. Het kookvocht kunt je heel goed een tijdje bewaren in de koelkast (of invriezen) als groentebouillon voor een andere gelegenheid. Schep de puree op een bord en leg er een visfiletje op. Ik heb er deze gebakken aardappelen bij gedaan, maar rijst of pasta kan ook heel prima.20160413_205038

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge