Pommes Fondantes – Fondant Aardappelen

bijgerechten met aardappel

Aardappelen kun je op heel veel manieren klaarmaken. Deze manier heb ik nog niet zo heel lang geleden ontdekt. Pommes fondantes maak je door eerst de aardappelen te bakken in boter en ze vervolgens te garen in bouillon. Hierdoor worden ze boterzacht en smelten ze op je tong. Echt het proberen waard!

Ingrediënten:

  • 500 gram vast kokende aardappelen
  • 50 gram boter
  • 0,5 tot 1 liter kippenbouillon
  • zeezout (naar smaak)
  • peper (naar smaak)
  • 1 theelepel gedroogde tijm


Krieltjes

Krieltjes

Schil de aardappelen en snijd ze in 2 centimeter dikke plakken. Ik heb deze keer krieltjes gebruikt en die zijn zo klein dat ik ze heel heb gelaten. Blancheer ze 1 minuut in kokend water. Smelt daarna de boter in een koekenpan waar een deksel op kan (ik gebruik altijd een hapjespan) en bak de aardappelen een minuut of drie lekker aan tot ze een goudbruin korstje hebben. Blus af met zoveel bouillon dat er een ruime centimeter bouillon in de pan staat. Voeg zout, peper en tijm toe. Laat dit een uur zachtjes pruttelen. Voeg bouillon toe als de aardappelen droog komen te staan.


Aardappelen aanbakken

Aardappelen aanbakken

Bouillon toevoegen

Bouillon toevoegen

Boterzacht aardappeltje

Boterzacht aardappeltje

Pommes Fondantes met asperges, ham en ei

Pommes Fondantes met asperges, ham en ei

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

2 comments

  1. Aardappelfan……….dat ben ik. Echt, hoe dan ook bereid. Deze fondantvariatie lijkt me dan ook zeker de moeite waard. In tegenstelling tot mijn zoon. Eet wel aardappelen, maar heeft een kwart Indisch bloed door d’ aderen stromen………..’ik ben geen man van aardappelen. Ik hou van rijst.’ Maar deze gaan we binnenkort eten! Heerlijk! En hij eet ze ook heus wel hoor!! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.