Lente risotto met peultjes, doperwten, groene asperges en frisse muntolie

Bij risotto denk je vaak aan comfortfood bij herfstachtig weer. Met wat andere ingrediënten is risotto ook heel lekker op warme dagen. In deze risotto zitten lekker veel groene groenten en de muntolie zorgt voor wat frissigheid.

Ingrediënten voor 4 personen:


muntolie

muntolie

Doe de muntblaadjes met de olie, de citroenrasp en het grove zout in een vijzel en wrijf het fijn. Roer het met een lepel goed door elkaar en zet apart totdat je het nodig hebt. Verhit de bouillon.

Smelt ongeveer 25 gram van de boter in een flinke hapjespan en fruit hierin de ui en de knoflook een paar minuutjes. Voeg de rijst toe en roer erin zodat alle rijstkorrel bedekt worden met vet. Blus dit af met de witte wijn en laat de alcohol verdampen. Roer dan soeplepel voor soeplepel de bouillon door de rijst. Voeg de volgende soeplepel pas toe als de vorige volledig is opgenomen. Laat de rijst zo in 20 – 25 minuten gaar worden en roer er vaak in, zodat de rijst niet aankoekt en het vocht goed verdeeld wordt. Blancheer intussen de peultjes en de groene asperges, giet af en laat ze uitlekken. Als de rijst gaar is neem je de pan van het vuur en roer je de overgebleven boter en de Parmezaanse kaas erdoor. Daarna roer je de muntolie erdoor en dan schep je de groentes erdoor. Proef! Als het nog zout of peper nodig heeft, dan voeg je dat nog toe. Schep de risotto op een mooie schaal en geef er wat Parmezaanse kaas bij om er aan tafel over te strooien.


Rijst aanbakken

Rijst aanbakken

Lente risotto

Lente risotto

Lente risotto

Lente risotto

Aanvulling 1/5/2017 – dit recept is ook opgenomen in weekmenu #18 op Bonapetit.nu

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge