Kipgehaktballetjes in tomatensaus met spaghetti

hoofdgerechten pasta

Kipgehakt is wat lichter en minder vet dan runder- en/of varkensgehakt. Voor dit gerecht vind ik dat lekkerder, maar je kunt natuurlijk ook gewoon runder- of halfomhalfgehakt nemen. In het gehakt gaan venkelzaadjes en wat chilivlokken. De venkel geeft een anijzige frisheid en de chilivlokken zorgen voor een lekkere kick. 

Voor 4 tot 6 personen heb je nodig:

Maal het brood fijn in een keukenmachine of hakmolen van een staafmixer. Giet de melk erover en laat even 5 minuten intrekken. Doe het zout, het venkelzaad en de chilivlokken in een vijzel en wrijf het fijn. Doe het zoutmengsel in een kom en voeg de eidooier, het gehakt, de citroenrasp, de parmezaan, de tijm, de knoflook, de peper en het broodkruim toe. Kneed dit een paar minuten grondig door elkaar.Vorm hier balletjes van ter grootte van ongeveer een eetlepel vlees. Iets groter of kleiner mag natuurlijk ook. Zet intussen een pan water op voor de pasta. Verhit de olie en boter in een grote koekenpan of hapjespan en bak hierin de balletjes rondom bruin. Haal ze uit de pan en houd ze warm onder folie. Verhit dan de passata in dezelfde pan en laat het een paar minuten pruttelen. Kook intussen de spaghetti gaar. Als de passata een paar minuten geprutteld heeft, voeg je de gehaktballetjes weer toe en warm je het geheel even goed door. Proef de saus en kijk of het nog zout en/of peper nodig heeft. Voeg de gare spaghetti toe aan de saus en meng het voorzichtig door elkaar. Buon appetito!


Kipgehaktballetjes in tomatensaus met spaghetti

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.