AGV Aardappels, groente en vle … eehh vis!

Aardappelen, groente en roodbaarsfilet

Deel 2 van het overwinnen van mijn afkeer van zelf vis fileren. Eerder fileerde ik al een rode mul voor bij deze risotto. Voor deze maaltijd ging ik aan de slag met roodbaars. Ik riep heel stoer: “nee hoor, dat doe ik zelf wel” toen de visboer vroeg of hij hem even schoon moest maken *slik*.


Roodbaars

Roodbaars

Goed, roodbaars dus. Roodbaars is een zoutwatervis en dankt zijn rode kleur aan zijn dieet, garnalen. Het is geen schoonheid, maar een mooi kleurtje heeft hij wel. Het fileren ging best oké voor een beginner. Je maakt eerst een snee achter de voorvin en dan snijd je langs de rugvin vlak over de graat de filet eraf. Makkelijk gezegd … in het filmpje hieronder wordt het heel duidelijk voorgedaan. Schubben kan trouwens ook heel goed met de achterkant van je mes.

Ik wilde de vis lekker puur eten en er niet teveel poespas mee uithalen. Ik wilde hem eigenlijk even in de citroensap marineren, maar ik had geen citroenen meer in huis. Ik heb dus verjus gebruik. Verjus is een soort azijn van druiven (ook heerlijk voor het maken van dressings). Ik heb hem daarmee licht ingesmeerd en peper en zout erover gestrooid. Dat heb ik even laten intrekken. Intussen heb ik de snijbonen gesneden (snijd ze lekker grof, dan behouden ze veel meer bite) en kort gekookt en de aardappelen voorbereid volgens deze werkwijze. De vis heb ik aan beide zijden 4 minuten gebakken in boter in een koekenpan met anti aanbaklaag.

Weer een kleine overwinning op mezelf!

Welke vis eten jullie graag?

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

2 comments

  1. Ik eet praktische alle soorten vis, zelfs haai als het uitkomt. Die at ik overigens in Australië en worden daar onder de naam ‘flake’ verkocht. Maar alle soorten vis dus……………..heerlijk. Gebakken, gestoomd, gestoofd, gerookt, gefrituurd, gepaneerd of niet gepaneerd. Maar of ik zelf ga fileren? Nou, ik denk het niet. Knap dat jij het aandurfde en er dan ook nog over schrijven! Stoer hoor!

    1. En toch moet je het eigenlijk gewoon een keertje doen. Het geeft namelijk wel veel voldoening!

      Jeetje haai, dat is bijzonder! Zelf ben ik gek op paling, het liefst gerookt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge