Geroosterde perziken met mascarpone room en cantuccini

Perziken zijn lekkere zachte en zoete vruchten die vooral lekker zijn door salades of zo uit het vuistje. Je kunt ze ook roosteren in bijvoorbeeld een grillpan en ze serveren als dessert. Voor dit recept kun je ook prima nectarines nemen.


Perziken roosteren

Perziken roosteren

Voor vier personen heb je nodig:

Snijd de perziken doormidden en verwijder de schil en de pit. Mijn perziken waren iets te sappig, dus ik kon ze niet mooi half uit de schil krijgen. Ik heb ze daarom in kwarten gesneden, maar halfjes ziet er mooier uit, vind ik.

Klop de slagroom met een schepje suiker op met een mixer en klop er dan de mascarpone door. Roer daarna de vanillemerg en de fijngesneden citroenschil erdoor. Rooster de perziken in een hete grillpan of koekenpan, 2 à 3 minuten per kant. Verkruimel een paar van de koekjes in een hakmolen. Leg de geroosterde perziken op een bord (als je ervan houdt kun je er wat amandellikeur over druppelen) en doe er een klodder van de room bij. Leg er twee koekjes bij en strooi de kruimels over de perziken.


Geroosterde perziken met mascarpone room en cantuccini

Geroosterde perziken met mascarpone room en cantuccini

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.