Gnocchi in tomatensaus met mozzarella

hoofdgerechten vegetarisch gnocchi in tomatensaus

De Italiaanse keuken gaat voornamelijk over eerlijke, verse en simpele ingrediënten die los van elkaar al heerlijk zijn, maar die gecombineerd ineens iets bijna magisch vormen. Als je zorgt voor een goede kwaliteit ingrediënten kan het niet misgaan. Dit vegetarische gerecht bevat de klassieke combinatie van tomaten, basilicum en mozzarella.

Voor 4 personen:


Basilicum

Basilicum

2016-07-13-18-52-20

Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de ui op halfhoog vuur in 3 minuten goudbruin. Giet de passata in de pan en laat hem af en toe roerend met een houten lepel 10 minuten pruttelen. Roer de basilicum door de saus, breng op smaak met zout en peper en neem de pan van het vuur.
Zet een grote pan die voor minstens driekwart gevuld is met water, op hoog vuur en breng het aan de kook. Voeg dan 1 el zout toe. Laat de gnocchi in het kokende water vallen en wacht tot ze komen bovendrijven. Giet ze af en doe ze in de pan met tomatensaus.

Strooi de mozzarella erover en verwarm alles nog 30 seconden zodat de kaas iets smelt. Dien de gnocchi meteen op.

Als je de gnocchi zelf maakt, is het fluweelzacht. Als je wilt dat ze iets meer ‘bite’ hebben kun je ze na het koken nog even aanbakken in de koekenpan in een beetje olijfolie.


2016-07-13-19-02-56

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge