Aardappelsalade

Een aardappelsalade is heerlijk als hoofdgerecht op een warme dag. Je hebt er weinig werk van, een stukje vlees erbij en wat extra groenten en klaar ben je. Deze specifieke aardappelsalade is ook heerlijk als bijgerecht bij een barbecue. Ik heb hem deze keer met volle mayonaise gemaakt, maar je kunt ook heel prima een light versie nemen als je wat op je calorie intake let. Je zou dan de bacon kunnen vervangen door een lekkere ham.

Voor vier personen heb je nodig:


2016-07-18-17-25-51

Bereidingswijze:

Opperdoezers zijn wat lastig te schillen, maar je krijgt het in smaak dubbel terugbetaald. Dus besteed er even wat extra tijd aan, het is het waard! Doe ze dan in een pan met koud water, breng ze aan de kook en kook ze gaar in ongeveer 15 minuten koken. Met een mes moet je er makkelijk in kunnen prikken. Giet ze af en stoom te droog. Snijd ze dan in kwarten en houd ze even warm onder folie.

Kook de eieren intussen hard (zo’n 8 tot 10 minuten). Laat de eieren schrikken, pel ze en hak ze grof. Bak de bacon of het spek krokant in een antiaanbakpan op middelhoog vuur. Laat de reepjes uitlekken op een stuk keukenpapier.

Meng de yoghurt en mayonaise en voeg voor de smaakbalans een klein beetje suiker toe, maar zorg dat het mengsel niet te zoet wordt. Proef en voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Schep de warme aardappelen door de yoghurtmayonaise en strooi de reepjes bacon of spek, stukken ei, lente-uitjes en het bieslook erover. Ik heb de salade geserveerd met een gebakken kippendijtje en met geroosterde wortelen.


20160718_192945

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge