Perfect gegrilde kippenpoot

Perfect gegrilde kippenpoot

Kip heb ik al op allerlei manieren bereid, maar een kippenpoot eet ik het liefst van de grill. Wat ik van de poten altijd lastig heb gevonden is om ze goed door en door gaar te krijgen en dat is bij kip wel heel erg belangrijk om alle bacteriën te doden. Ik heb ze wel gebakken in een braadpan, in de oven of op de barbecue, maar als ik ze grill in de oven worden ze het allerlekkerst. Ze garen dan rustig aan de binnenkant en er ontstaat een heerlijk knapperige korstje aan de buitenkant. Ik marineer ze meestal niet, want de marinade heeft de neiging te gaan verbranden onder de grill. Ik smeer ze in met olijfolie, peper en zout. That’s it!

Perfect gegrilde kippenpoot: wat heb je voor vier personen nodig?
Voor erbij:

Kippenpootjes grillen

Perfect gegaarde kippenpoot: hoe ga je te werk?

Verhit de grill van je oven voor. Die van mij heeft standen 1 t/m 5 en voor deze kip gebruik ik altijd stand 3. Zo kunnen ze lang genoeg onder de grill om helemaal gaar te worden zonder te verbranden. Smeer de kippenpootjes goed in met ruim olijfolie, peper en zout. Je kunt eventueel ook nog een kipkruidenmix of paprikapoeder erbij doen. Gebruik een braadslee waarin een rooster past en leg daar de kippenpoten op. Vang het vet dat uit de kip loopt tijdens het grillen op en maak daar een lekkere saus of jus van. Ik grill altijd eerst de onderkant van de poten (de niet bolle kant) ongeveer 20 minuten. Dan draai is ze om en laat de andere kant 20 minuten grillen. Soms draai ik ze dan nog even terug als dat nodig is. Meestal zijn ze na 40/45 minuten helemaal door en door gaar. Het vlees is dan nog sappig en de huid is heerlijk knapperig geworden.

Hoe eet jij je kippenpootjes het liefst?

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge