Foodblogswap tijd: pindakaas/chocolade bonbons

snoep en chocolade chocolade pindakaas bonbons

Het is weer foodblogswap tijd! Deze maand mocht ik iets koken van de blog foodiemarjan.nl. Een blog waar niet alleen recepten op te vinden zijn, maar ook artikelen over onder andere reizen en boeken. Ik klikte wat heen en weer terwijl ik een kopje thee aan het drinken was en kreeg ineens enorme zin in een blokje chocolade erbij. Op dat moment verscheen op mijn scherm een foto van pindakaas bonbons. Wat was er eerder, de kip of het ei, de zin in chocolade of de foto van de pindakaas bonbons. We zullen het nooit weten, maar de keuze was gemaakt natuurlijk.

Volgens Marjan mag je het eigenlijk geen recept noemen, want het is enorm simpel. Je hebt maar twee ingrediënten nodig, namelijk chocolade en pindakaas. Verder heb je siliconen cupcakevormpjes nodig (Marjan gebruikte ronde, ik vierkante), een pannetje met water, een siliconen spatel, een lepel en een hitte bestendige kom. Het enige dat ik heb toegevoegd is wat strooisel van fijngemalen pinda's. Desgewenst kun je dit natuurlijk weglaten of de bonbons bestrooien met iets anders. 

Ik had wat meer chocolade gesmolten dan voor het recept nodig was en ik heb dus ook nog wat andere chocolaatjes gemaakt. In de bonbons in de gekleurde cupjes heb ik een hele pinda verstopt en de andere chocolaatjes zijn in een vorm gegoten en zo opgesteven. Erg simpel maar superleuk om te doen. Zeker ook een leuk klusje voor kids!

Voor de 'gewone' chocolaatjes heb ik een siliconen chocoladevorm gebruikt. Iets soortgelijks als deze met hartjes die bij Bol.com te koop is. De gekleurde cupjes zijn ook bij o.a. Bol.com te koop. Loopt het water je al in de mond? Ik zou zeggen: aan de slag! De werkwijze vind je hieronder. Laat je me weten wat je ervan vond als je ze gemaakt hebt?

Chocolade bonbons met pindakaasvulling

Gang: Chocolade, Zoet
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 20 minutes
Totale tijd: 30 minutes
Porties: 6 stuks
Auteur: Out mijn Keuken / Foodie Marjan

Eenvoudig te maken en oh zo lekker bij een heet kopje thee!

Print

Ingrediënten

Verder nodig

Werkwijze

  1. Breek of hak de chocoladereep in stukken en doe het in een een hitte bestendige kom. Breng een pannetje water aan de kook, zet de kom met de chocolade erop en laat je chocolade al roerend met een spatel au bain marie smelten. 

  2. Zet de cupcakevormpjes op een snijplank of kleine bakplaat die in de koelkast past. Schep een laagje van ongeveer een halve centimeter chocolade in de vormpjes en schuif de plaat in de koelkast. Na ongeveer een kwartier is de chocolade voldoende gestold.

  3. Haal de plank weer uit de koelkast en schep met een lepeltje wat pindakaas op de chocoladebodem. Smeer dit een beetje uit, maar zorg ervoor dat het niet helemaal aan de buitenkant zit, want de chocolade moet de pindakaaslaag helemaal afsluiten.

  4. Giet over de pindakaas zoveel chocolade dat de pindakaas niet meer zichtbaar is. Strooi hierover wat fijngehakte pinda's en schuif de plaat weer in de koelkast. In een uur of 2 is de chocolade volledig uitgehard en kun je ze eten. 

Notities

Lekker bij een heet kopje thee of koffie!

koken & tafelen algemeen

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge