Hartige taart met spinazie

hoofdgerechten vegetarisch Spinazie taart

Spinazie leent zich uitstekend voor gebruik in hartige taarten. Voor deze taart heb ik het gecombineerd met hütenkäse en wat Parmezaan. De eieren zorgen voor de stevigheid van de vulling. Meestal gebruik ik voor hartige taarten diepvries bladerdeeg, maar deze keer heb ik verse gebruikt. Albert Heijn verkoopt het van eigen merk op rol, maar andere supermarkten hebben het ook.  

Het belangrijkste om op te letten als je deze taart gaat maken is dat je het vocht goed uit de spinazie drukt. Als de vulling te nat blijft, loopt het uit de taart bij het aansnijden en dat is zonde. Vocht uit spinazie drukken gaat heel makkelijk als je de ontdooide spinazie in een vergiet doet en er dan met een pollepel tegenaan duwt. Je zult versteld staan hoeveel vocht eruit komt!

Hieronder heb ik het recept uitgeschreven. Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag!

 

Spinazietaart

Spinazie taart

Gang: Hoofdgerecht
Voorbereiding: 15 minutes
Kooktijd: 45 minutes
Totale tijd: 1 hour
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken

Hartige taart met lekker veel spinazie

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Laat de spinazie ruim van tevoren helemaal ontdooien. Ben je dat vergeten, verwarm het dan en laat het vervolgens weer grotendeels afkoelen. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Snipper de ui en de knoflook. Bak ze glazig in een koekenpan met een scheutje olie erin. Meng in een kom de hütenkäse, Parmezaanse kaas, eieren, zout, peper en nootmuskaat. Roer dit goed door elkaar. 

  3. Doe de ontdooide spinazie in een vergiet en druk met een pollepel (of met je handen) zoveel mogelijk vocht uit de spinazie. Doe de uien, knoflook en uitgeknepen spinazie bij de vulling en roer het er goed doorheen. 

  4. Vet een grote springvorm in met boter en bekleed de vorm met 1 rol bladerdeeg. Schep de vulling erin en vouw de flappen van het deeg over de vulling. Snijd uit de tweede rol bladerdeeg een rondje dat groot genoeg is om de vulling geheel af te dekken. Druk de randen aan. 

  5. Snijd uit de rest van het deeg wat vormpjes en plak die op de bovenkant van de taart. Bestrijk de taart met een losgeklutst ei en schuif hem ongeveer drie kwartier in de oven. Laat de taart 5 minuten staan voordat je hem aansnijdt, zodat de vulling een beetje kan opstijven. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge