Broodjes shoarma ken ik vooral van de schranspartijen in de vroege uurtjes na intensieve stapnachten. En dan wakker worden met die heerlijke knoflookwalm in je mond ... brrrr. Ik eet het zelden meer, want ik vind het veel te vet en te zwaar op de maag (en dat stappen komt ook niet meer zo heel vaak voor). Deze gezondere variant kan ik veel beter hebben en is eigenlijk net zo lekker. Behalve na een stapnacht natuurlijk, dan moet je vooral gaan voor de echte, vette knoflookhap!
Gezondere variant op een broodje shoarma
Broodjes shoarma zijn heerlijk, maar erg vet. Dit is een gezondere variant.
Ingrediënten
- 400 gram kipdijfilet
- 1 ui
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 0,5 tl chilipoeder
- 1 teentje knoflook
- 1 groene paprika
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 250 gram champignons
- scheutje olie
- 8 pitabroodjes
- gemengde sla
Voor de saus
- 200 ml yoghurt
- 1 tl geraspte knoflook (of knoflookpoeder)
- 1 tl dille (vers of gedroogd)
- zout
- peper
Werkwijze
Begin met het snijwerk. Snijd de paprika's in kleine blokjes, de kipdijfilet in kleine reepjes en de champignons in kwarten. Snipper de ui en de knoflook.
Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en de ui hier even in. Voeg de kip, paprika's en champignons toe en bestrooi met de paprikapoeder en chilipoeder. En roerbak een minuut of 10. Breng op smaak met peper en zout.
Roer de ingrediënten voor de saus door elkaar en breng op smaak met peper en zout (voeg eventueel nog een kneepje citroensap toe als je ervan houdt). Verwarm de pitabroodjes in de oven of in de broodrooster.
Snijd de broodjes op en vul ze met de kip. Lepel er wat saus over en serveer met de sla.
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
©Out mijn Keuken
2 Opmerkingen
Klinkt lekker en een goed alternatief voor dat vette shoarmavlees.Bedankt voor het recept.
Marion onlangs geplaatst…Is fooi geven nog van deze tijd?
Graag gedaan!
Esther onlangs geplaatst…Fu yong hai – zonder pakjes en zakjes