Bobotie

recept bobotie

Bobotie is een Zuid-Afrikaans gerecht. Het is een gehaktschotel die bereid wordt in de oven en die op smaak gebracht wordt met allerlei specerijen. Het kenmerkende van bobotie is dat de schotel wordt afgedekt met een laag van eieren en melk. Laat het Knorr Wereldgerecht nu eens in de schappen liggen en maak het zelf. Het verschil in intensiteit van de smaken is groot en ik garandeer je dat je nooit meer Bobotie uit een pakje eet. 

Het recept

Het gerecht heeft nogal een uitgebreide ingrediëntenlijst, maar het zijn allemaal ingrediënten die je ook goed voor andere gerechten op mijn site kunt gebruiken. Ik heb voor deze schotel rundergehakt gebruikt, maar je kunt ook kiezen voor een combinatie van bijvoorbeeld runder- en lamsgehakt. 

 

hoofdgerechten rundvlees recept bobotie

Bobotie

Gang: Hoofdgerecht
Totale tijd: 1 hour
Porties: 4 personen
Calorieën: 635 kcal
Auteur: Out mijn Keuken

Zuid-Afrikaanse gehaktschotel

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de boterhammen in een bakje en giet er ongeveer 50 ml van de melk over. Laat even intrekken en knijp de boterhammen vervolgens uit. Verkruimel het brood in een ruime kom. 

  2. Voeg bij het brood het gehakt en kneed het even goed door totdat je het brood niet meer kunt zien. Voeg vervolgens alle ingrediënten behalve de eieren, de rest van de melk en de laurierbladen bij het gehaktmengel en kneed grondig door. 

  3. Vet een ovenschaal in met wat boter en schep het gehaktmengsel erin. Druk het goed aan en maak de bovenkant glad met de achterkant van een lepel. 

  4. Klop de eieren los met de rest van de melk en giet dit over het gehakt. Leg de laurierblaadjes in deze laag en schuif de schotel ongeveer 45 minuten in de oven.

  5. Ik heb de bobotie geserveerd met notenrijst waardoor ik wat rucola heb geroerd. Maar het kan ook heel goed met aardappelen.

Notities

In bobotie hoort eigenlijk ook een handje rozijnen, maar omdat dat het enige is dat ik echt niet lekker vind heb ik dat weggelaten. 

 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©Out mijn Keuken

Dit vind je vast ook leuk

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge