Vegetarisch gevuld brood met broccoli en champignons

recept gevuld brood

Zo’n experimentje dat bijzonder smakelijk uitvalt, dat is dit met groente en kaas gevulde broodje. Bovendien ook nog eens vegetarisch, dus ideaal voor een vleesloos dagje! Kies voor een stevig ongesneden brood. Ik heb deze gebruikt van Albert Heijn. Het broodje is niet zo heel groot, dus je hebt er dan één per persoon voor nodig. Een flinke Italiaanse bol kan ook, als je niet zo’n grote eter bent of voor de lunch. Verder is het eigenlijk heel simpel:

Recept
hoofdgerechten vegetarisch recept gevuld brood

Brood gevuld met groente en kaas

Gang: Hoofdgerecht
Totale tijd: 45 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken
Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd met een scherp mes een kapje van het brood en snijd vervolgens het binnenste uit het brood los. Pluk het binnenste er met je vingers verder uit zodat er voldoende ruimte voor de vulling ontstaat. Laat een rand van ongeveer 1 cm zitten.

  2. Smeer de broodjes in met de olijfolie en zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat een minuut of 10 in de oven. Vergeet de dakjes niet mee te bakken!

  3. Zet een pan met water en zout op en als het kookt blancheer je de broccoli roosjes hier een minuut of 3 in. Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de champignons ongeveer 5 minuten. Giet de broccoli af en laat het even uitlekken. Doe de broccoli vervolgens bij de champignons. Bak het even mee.

  4. Voeg dan de room toe en breng op smaak met peper en zout. Doe als laatste de kaas erdoor. Pas een beetje op met het zout, omdat de kaas ook vrij zout is.

  5. Verdeel de vulling over de broodbakjes en schuif de plaat nog een minuut of 10 in de oven om de kaas goed te laten smelten. Zet op ieder bord een gevuld broodje en leg het kapje er schuin op. Serveer meteen.

 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
©Out mijn Keuken

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge