Aardappel salade met tuinbonen en bacon

recept aardappelsalade

Vandaag een AGV’tje (Aardappel/Groente/Vlees) maar dan anders. Ik heb er namelijk een lauwwarme salade van gemaakt. Om er een vegetarische versie van te maken hoef je alleen de bacon maar weg te laten, want de kaas is een prima vleesvervanger in dit gerecht. De bacon heb ik puur toegevoegd voor de specifieke zoutige smaak die ik heel erg lekker vindt combineren met aardappelen. Uiteraard kun je naar hartenlust variëren met de soort groente die je gebruikt. Ik raad je wel aan om vastkokende aardappelen te gebruiken, want die blijven steviger als je ze in blokjes of plakjes snijdt. Gebruik je kruimige aardappelen, dan krijg je meer een aardappelpuree salade…

Het recept:
hoofdgerechten varkensvlees aardappelsalade

Aardappelsalade met tuinbonen, bacon en leerdammer

Gang: Hoofdgerecht, Maaltijdsalade
Totale tijd: 45 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken

Volwaardige maaltijdsalade met aardappelen, groente, kaas en bacon. Voor een vegetarische versie kun je de bacon eenvoudig weglaten.

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Kook de aardappelen en de tuinbonen gaar. Snijd de champignons in kwarten en bak ze even aan in een beetje boter of olie. 

  2. Snijd de gare aardappelen in plakjes of blokjes en voeg ze samen met de gare tuinbonen in een ruime kom. Bak de bacon in een droge koekenpan krokant en snijd in reepjes. Snijd de kaas in blokjes.

  3. Schep de bacon, de champignons en de kaas door de aardappelen en de tuinbonen en hussel goed door elkaar. Maak een dressing van de olijfolie, rijstazijn, peper en zout en giet dit over de aardappelsalade. Schep goed door en proef. Voeg eventueel nog peper en zout toe. 

  4. Serveer lauwwarm.

Notities

#outmijnkeuken

 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto’s en teksten zijn gemaakt door Esther Out voor Out mijn Keuken
©Out mijn Keuken 2017

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge