Pasta met zalm en komkommer

hoofdgerechten pasta hoofdgerechten vis Recept pasta met zalm en komkommer

Wist je dat komkommer warm ook heel lekker is? Is heb het ontdekt toen ik kookte uit het boek “De kunst van het Koken” van Julia Child. Daarin staat een heel lekker recept met gebakken komkommer. Sowieso een fantastisch boek om te hebben trouwens. Komkommer combineert dan weer erg goed met zalm en zalm is weer heerlijk door de pasta … en zo is dit recept ontstaan.

Recept pasta met zalm en komkommer

Het recept

Deze pasta is niet moeilijk om te maken en leent zich daarom uitstekend voor een doordeweekse dag. Er wordt aangeraden minimaal één keer per week vis te eten en daar leent dit gerecht zich heel goed voor. Enjoy!

Recept pasta met zalm en komkommer

Pasta met zalm en komkommer

Gang: Hoofdgerecht
Totale tijd: 30 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken


Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Zet een pan met water en zout op voor de pasta. Snipper de ui, snijd de komkommer in blokjes (met schil, dan eerst goed wassen). Om te voorkomen dat de saus te nat wordt kun je de zaadlijsten het beste eerst verwijderen. Snijd ook de zalm in blokjes.

  2. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Doe een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan of wok en fruit hierin de ui even aan. Voeg de zalmblokjes toe en bak ze even mee. Voeg vervolgens de komkommer toe. Ik vind het lekker als het nog wat bite heeft dus ik bak ze liever niet te lang.

  3. Voeg de zuivelspread erbij en roer het er goed door. Laat het daarbij rustig smelten, op niet al te hoog vuur. Roer vervolgens de balsamico en de mosterd erdoor en breng op smaak met peper en zout. 

  4. Voeg de pasta bij de saus en warm alles nog even lekker door. 

Notities

#outmijnkeuken

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto’s en teksten in dit artikel zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©Outmijnkeuken.nl

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge