Herinnert u zich deze nog? Sherry kip was heel erg hot in de jaren '70. Niet alleen was sherry het favoriete drankje van veel huisvrouwen, maar begin jaren '70 werd ook de paprika in ons land geïntroduceerd. En de paprika heeft een belangrijke bijrol in dit gerecht.

Old school sherry kip
Het recept: sherry kip
Het gerecht is niet ingewikkeld te maken en je bent er een klein uurtje mee bezig. Maak er wat rijst bij of geef er brood bij om lekker mee in de sherry saus te dippen.
Ouderwets lekkere sherry kip
Kip in een saus van sherry en paprika
Ingrediënten
- 8 kipdijfilets
- 1 el gerookt paprikapoeder
- scheut olijfolie
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 3 teentjes knoflook
- 2 uien
- 250 ml droge sherry
- 125 ml kippenbouillon
- peper
- zout
- verse peterselie fijn gesneden
Werkwijze
Dep, indien nodig, de stukken kip even droog met een stuk keukenpapier. Bestrooi ze met peper en zout en wrijf ze daarna in met het paprikapoeder.
Snipper de uien en de knoflook. Snijd de paprika in reepjes (zaadjes en zaadlijsten verwijderen). Verhit in een braadpan een scheutje olijfolie en bak hierin de kip aan beide kanten goudbruin.
Voeg vervolgens de uien, knoflook en paprikareepjes toe en roerbak even kort mee.
Schenk de bouillon en de sherry in de pan en breng het aan de kook. Zet het vuur laag en laat het gerecht een minuut of 15 tot 20 rustig pruttelen.
Doe dan de deksel op de pan, zet het vuur uit en laat de smaken nog even lekker een minuut of 10 intrekken. Schep het op borden en bestrooi met peterselie.
Notities
Serveer met rijst of geef er lekker vers brood bij.
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©Out mijn Keuken