Broodje paling
Eigenlijk mag ik dit natuurlijk geen recept noemen want er komt geen pan aan te pas. Het is meer dat ik het leuk vind om één van mijn favoriete lunchgerechten met jullie te delen en te laten zien hoe ik 't het liefst eet. Zo lang ik mij kan herinneren ben ik al gek op paling en vooral gerookte paling op een wit broodje met verder weinig poespas vind ik het allerlekkerst. Ik vind dit heerlijk met Franse mayonaise omdat daar een sterkere mosterdsmaak aan zit dan aan onze Hollandse mayonaise.
Broodje paling: het recept
Ik heb hieronder uitgeschreven hoe ik dit broodje altijd maak. Het is echt doodeenvoudig. Onder het recept vind je een knop waarmee je in één keer alle ingrediënten op je boodschappenlijstje kunt zetten.

Broodje paling met mosterd mayonaise
Een lekker lunchbroodje
Ingrediënten
- 2 witte puntjes
- 3 el mayonaise
- 1 el mosterd
- paar blaadjes sla
- paar plakjes komkommer
- 4 paling filets
- beetje verse peterselie
Werkwijze
Snijd de broodjes open. Meng de mayonaise met de mosterd en smeer een beetje op de bodem van de broodjes. Leg de blaadjes erop en daarop de plakjes komkommer. Snijd de palingfilets in 3 stukjes en verdeel de stukjes paling over de broodjes.
Smeer op de paling de rest van de mosterd mayonaise en verdeel er wat blaadjes peterselie over.
Notities
#outmijnkeuken #omk
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl
4 Opmerkingen
het water loopt nu al uit mijn mond Esther!
“in de mond” haha!
Hahaha! Ook een paling fan?
Esther onlangs geplaatst…Wat eten we vandaag? 5 x maaltijd ideeën
ja hoor, daar kunnen ze mij s-nachts wakker voor maken!!
maar ook voor andere gerookte vis:-) Maar paling heeft iets speciaals. Dat ben ik met je eens