Pasta ovenschotel met 4 soorten kaas
Als ik aan mijn dochter vraag wat ze wil eten, zegt ze negen van de tien keer 'pasta met kaas'. Altijd lekker, maar ik probeer toch iedere keer iets anders te verzinnen. Deze keer maakte ik een pasta ovenschotel met vier soorten kaas en een beetje room. Je kunt er ook lekker veel groente in 'verstoppen'. Ik had nog twee rode paprika's en een courgette liggen. Meer groente of andere groente kan natuurlijk ook.
Pasta ovenschotel met 4 soorten kaas
Bestaat er iets lekkerders dan de combinatie pasta, spek en kaas? Het recept vind je hieronder met daaronder een knop om in één keer alle ingrediënten op je lijstje te zetten. Enjoy!

Pastaschotel uit de oven met 4 soorten kaas
Ingrediënten
- 400 gram Spaghetti (het liefst verse)
- 125 gram spekreepjes
- 1 ui gesnipperd
- 2 rode paprika's in blokjes
- 1 courgette in blokjes
- 1 pakje boursin (150 gram)
- 100 gram ricotta
- 100 gram monchou
- 1 dl slagroom
- zout
- peper
- bascilicum
- 50 gram Parmezaanse kaas
Verder nodig
- 1 ruime ovenschaal
Werkwijze
Verwarm je oven voor op 220°C. Kook de pasta beetgaar in ruim water met zout.
Bak de spekjes op laag vuur uit en voeg daarna de ui toe. Fruit even aan en voeg daarna de paprika en courgette toe. Roerbak totdat de groentes zacht zijn.
Voeg dan de Boursin, Monchou, slagroom en ricotta toe en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Laat even pruttelen en voeg dan de basilicum en de pasta toe aan de kaassaus.
Doe alle over in de (ingevette) ovenschaal en bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas. Schuif de schaal in de oven en laat er in ongeveer 20 tot 25 minuten een goudbruin korstje op komen.
Serveer eventueel met een groene salade.
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl
2 Opmerkingen
Wat weer een heerlijk recept Esther , met name als je er een groene salade bij serveert.
Voor herhaling vatbaar
Goed om te horen Alie!
Esther onlangs geplaatst…Ovenschotel met Broccoli, Tortellini en Pecannoten