Recept | Pasta met paddenstoelen en kaassaus

pasta met paddenstoelen en kaassaus recept
Vegetarische pasta met paddenstoelen en kaassaus

Lekker snel en makkelijk voor een dagje zonder vlees: pasta met paddenstoelen en kaassaus. Ik heb tagliatelle gebruikt, maar een andere pasta kan natuurlijk ook. Gebruik je gedroogde pasta, dan is de kooktijd iets langer dan bij verse pasta. De kooktijden staan wel op de verpakking. Maak je je pasta helemaal zelf reken dan zo'n 4 minuten kooktijd voor de pasta. Je kunt alle paddenstoelen nemen die je lekker vindt, buiten het seizoen kun je zelfs alleen maar champignons gebruiken bijvoorbeeld. Ook met de soort kaas kun je prima variëren of restjes opmaken. Je kunt met dit recept weer alle kanten op dus. Enjoy!




pasta met paddenstoelen en kaassaus

Vegetarische pasta met paddenstoelen en kaassaus

Gang: Hoofdgerecht, Pasta
Totale tijd: 25 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken
Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Bereid de pasta in een ruime pan met water en zout volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Maak intussen de paddenstoelen schoon met een borsteltje en snijd ze in grove stukken. 

  2. Verhit een scheut olijfolie in een ruime koekenpan of wokpan en bak hierin de paddenstoelen een paar minuten. Voeg de bloem toe en bak al roerend even een paar minuten mee. Giet dan beetje bij beetje al roerend de melk erbij tot er een mooi gebonden geheel ontstaat. Breng dit aan de kook en laat een paar minuten zachtjes pruttelen.

  3. Voeg dan de doperwten tot en kook het geheel nog een minuut of 5 op rustig vuur. Doe dan de helft van de Parmezaanse kaas, de pecorino en de mosterd erbij. Roer goed door, proef en breng op smaak met peper en zout. 

  4. Meng de pasta door de saus, warm nog even goed door en verdeel het vervolgens over de borden. Strooi de rest van de Parmezaanse kaas erover en serveer meteen.

Notities

#omk #outmijnkeuken

pasta met champignons en kaassaus recept

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl




Dit vind je vast ook leuk

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge