Visburger
Burgers zijn ideaal als stevige lunch en eet je ze als avondmaaltijd dan kun je er frietjes en sla bij maken. Dit is een vrij eenvoudig recept waarmee je heel goed kunt variëren. Ik heb kabeljauw gebruikt voor mijn burgers, maar je kunt ook een andere witvis nemen. Ik heb de burgers gepaneerd met panko dat iets grover van structuur is dan paneermeel en dat heel lekker krokant wordt als je het bakt. Voor een burger vind ik dat lekkerder. Ik heb hieronder uitgeschreven hoe ik deze burger heb gemaakt. Enjoy!
Visburger
Burger van krokante kabeljauw
Ingrediënten
- 75 gram panko of paneermeel
- 1 citroen
- snufje zout & peper
- 400 gram kabeljauwfilet
- 2 eieren
- klodder mayonaise of aioli
- 100 ml olijfolie
- 4 burger broodjes
- verse dille
- wat slablaadjes
erbij
- friet
- salade
Werkwijze
Rasp het geel van de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Doe de rasp samen met de panko, het zout en de peper in een bord en meng het goed door elkaar. Breek de eieren in een andere kom of (diep) bord en kluts ze los.
Snijd de kabeljauw in stukken en haal ze eerst door het ei en daarna door het panko mengsel. Leg de gepaneerde stukken vis op een plaat of bord, dek het af en laat het even een tijdje opstijven in de koelkast.
Snijd de broodjes door, besmeer ze met wat boter en leg er een paar blaadjes sla op. Snijd een paar topjes van de dille en leg klaar.
Verhit de olie in een pan en bak hierin de burgers aan beide kanten tot ze krokant zijn. Leg de burgers op de broodjes, doe er een klodder mayonaise of aioli op en een topje dille.
Serveer de burgers met friet en sla.
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl
2 Opmerkingen
Klinkt heerlijk! En lijkt me helemaal niet moeilijk. Top dus!
Demi | StudioKOOK onlangs geplaatst…Pasta al ragu
De lekkerste dingen zijn vaak het eenvoudigst 🙂