Een tijdje terug schreef ik al over hasselback aardappelen. Als je dezelfde techniek toepast op kipfilet, dan heb je hasselback kip. Je kunt op deze manier de kipfilet met allerlei lekkers vullen, je schuift het in de oven et voilà, je hebt een bijzonder en lekker mals kipfileetje. Ik ben nogal gek op geitenkaas, maar één van mijn gezinsleden niet. Ik heb dus drie kipfilets gevuld met cheddar en geitenkaas en één met cheddar en cervelaat. Je kunt ook heel goed andere kazen gebruikt, of bijvoorbeeld bacon. Cheddar is wel aan te raden, omdat het mooi smelt.
Ingrediënten voor 4 personen:
- vier flinke kipfilets
- cheddar kaas
- geitenkaas (ik heb die met honing gebruikt)
- paar plakjes cervelaat
- peper, zout
Dep de kipfilets, indien nodig, droog met een stukje keukenpapier en kerf met een scherp mens om de 1,5 à 2 cm een inkeping in de kipfilet.
Let daarbij goed op dat je niet helemaal door de kipfilet heen snijdt. Vul de openingen nu met de verkruimelde geitenkaas, de cheddar en de plakjes cervelaat. Bestrooi met zout en versgemalen zwarte peper en leg ze in een ovenschaal. Zet ze in een op 200°C voorverwarmde oven en gaar ze in 20 tot 25 minuten.
Ik heb er kort gewokte spinazie, een gekookt eitje en deze gebakken aardappelen bij gegeven.
Hasselback kip met geitenkaas, cheddar en cervelaat
Hasselback kip
4 Opmerkingen
Dat ziet er prachtig uit en, ook alweer, niet zo heel ingewikkeld om te maken. Mooie combinatie met de gewokte spinazie en gebakken aardappelen. Als variatie kunnen pijnboompitten met de spinazie wokken en dan ei weg laten. Gewoon, omdat ik pijnboompitten zo lekker vind!
Goed idee Alexandra!
Lijkt me erg lekker. Ga het vast een keer maken.
Leuk Tiny, laat je weten of je het lekker vond?