Vegetarische pasta met paddenstoelen en kaassaus
Lekker snel en makkelijk voor een dagje zonder vlees: pasta met paddenstoelen en kaassaus. Ik heb tagliatelle gebruikt, maar een andere pasta kan natuurlijk ook. Gebruik je gedroogde pasta, dan is de kooktijd iets langer dan bij verse pasta. De kooktijden staan wel op de verpakking. Maak je je pasta helemaal zelf reken dan zo'n 4 minuten kooktijd voor de pasta. Je kunt alle paddenstoelen nemen die je lekker vindt, buiten het seizoen kun je zelfs alleen maar champignons gebruiken bijvoorbeeld. Ook met de soort kaas kun je prima variëren of restjes opmaken. Je kunt met dit recept weer alle kanten op dus. Enjoy!
Vegetarische pasta met paddenstoelen en kaassaus
Ingrediënten
- 400 gram tagliatelle ik heb groene gebruikt
- 400 gram gemengde paddenstoelen
- zout & peper
- scheut olijfolie
- 1 el bloem
- 2 dl melk
- 200 gram verse doperwten of diepvries
- 60 gram Parmezaanse kaas geraspt
- 30 gram Pecorino geraspt
- 1 el mosterd
Werkwijze
Bereid de pasta in een ruime pan met water en zout volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Maak intussen de paddenstoelen schoon met een borsteltje en snijd ze in grove stukken.
Verhit een scheut olijfolie in een ruime koekenpan of wokpan en bak hierin de paddenstoelen een paar minuten. Voeg de bloem toe en bak al roerend even een paar minuten mee. Giet dan beetje bij beetje al roerend de melk erbij tot er een mooi gebonden geheel ontstaat. Breng dit aan de kook en laat een paar minuten zachtjes pruttelen.
Voeg dan de doperwten tot en kook het geheel nog een minuut of 5 op rustig vuur. Doe dan de helft van de Parmezaanse kaas, de pecorino en de mosterd erbij. Roer goed door, proef en breng op smaak met peper en zout.
Meng de pasta door de saus, warm nog even goed door en verdeel het vervolgens over de borden. Strooi de rest van de Parmezaanse kaas erover en serveer meteen.
Notities
#omk #outmijnkeuken
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl
3 Opmerkingen
Ik heb dit net op, wat toevallig haha! Maar dan met geroosterde paprika in plaats van doperwtjes. Lekker hoor!
Great minds think alike 😉
Heerlijk en heerlijk makkelijk. Heb het al vier keer gemaakt. Iedereen lust het. Ik vind het lekker met half tuinboontjes, half erwtjes en wat verse citroensap en peterselie erover.