Pappardelle met vleessaus – recept

Recept pappardelle met vleessaus
Pappardelle met vleessaus

Over kippenlevers zijn de meningen zeer verdeeld. Eerlijk gezegd staat het me altijd een beetje tegen. Dat komt denk ik door de functie die de lever heeft in het lichaam. Het speelt namelijk een hele belangrijke rol bij de afbraak van schadelijke stoffen. Omdat er altijd wel wat schadelijke stoffen in de lever aanwezig blijven, wordt ook afgeraden om heel vaak lever te eten. Ik zal het niet zo snel lever bestellen in een restaurant of het zelf bereiden. Wel vind ik dat kippenlever in bepaalde gerechten echt iets toevoegt, zoals in een goede pastasaus. Ook maakte ik al eens kippenleverparfait, die ik erg lekker vond.  Maar vooral in een pastasaus kan ik het wel waarderen want het voegt echt een extra smaak toe. 

Pappardelle met vleessaus
Pappardelle met vleessaus
Pappardelle met vleessaus: het recept

De pappardelle heb ik vers gemaakt met mijn pastamachine. De pappardelle vorm zit er niet standaard bij, maar heb ik er apart bijgekocht. Je kunt ook verse pappardelle kopen bij bijvoorbeeld Albert Heijn of pappardelle in gedroogde vorm. De saus is vrij eenvoudig te maken en lijkt wel een beetje op het bereiden van een Bolognese saus. Ik heb hieronder voor je uitgeschreven hoe je dit gerecht maakt en onder het recept vind je een handige knop om alle boodschappen in één keer op je lijstje te zetten. En … eet jij graag kippenlever?

Pappardelle met vleessaus

Pappardelle met vleessaus - Pappardelle al ragù misto

Gang: Hoofdgerecht, Pasta
Keuken: Italiaans
Totale tijd: 45 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken

Een heerlijk pastagerecht met een saus van twee soorten vlees: gehakt en kippenlevers

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Fruit de ui, wortel, bleekselderij in één van de klontjes boter met de olijfolie. Voeg de pancetta toe en bak het op laag vuur 5 minuten mee. Doe dan het gehakt erbij en rul het totdat het mooi bruin is. Voeg zout, peper en wat nootmuskaat toe.

  2. Giet de wijn bij het vlees en laat de alcohol eruit koken. Doe dan de tomaten erbij. Roer goed en laat alles zo'n 15 minuten rustig pruttelen. Voeg wat water toe als de saus te dik dreigt te worden. Zet een pan water met zout op voor de pasta.

  3. Bak de gesneden kippenlevers in een aparte pan in het tweede klontje boter in zo'n 10 minuten gaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. 

  4. Kook de pappardelle gaar. Verdeel de pasta over de borden, giet de saus erover en verdeel de kippenlevers erover. Rasp er wat Parmezaanse kaas over en serveer meteen. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto’s en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

2 comments

  1. ik heb dit recept al eens gemaakt. Het komt volgens mij uit Toscane. Verschrikkelijk lekker juist door de levertjes:-) Als je het nog “rijker” wil maken: paar druppels truffelolie erover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge