Milkshake vanille met vanille slagroom

Milkshake vanille met vanille slagroom
Milkshake vanille

Op een warme dag even van de snelweg af om bij de Grote Gele M een milkshake vanille te scoren … iedereen doet het wel eens volgens mij. Ik ben niet een hele grote zoetekauw, maar zo’n milkshake af en toe gaat er best in! Smaakjes hoeven van mij niet zo, ik houd het graag bij vanille. Als je nou geen Grote Gele M in de buurt hebt, kun je zo’n milkshake ook heel makkelijk zelf maken. Een milkshake is niets meer of minder dan een combinatie van melk, roomijs en suiker. Voor een vanille variant gebruik je zelfgemaakte vanille-ijs maar als je geen ijsmachine hebt kun je natuurlijk ook gewoon een literbak ijs bij de supermarkt kopen.

Milkshake vanille

Milkshake vanille: het recept

Voor het bereiden van een milkshake heb je een blender of een staafmixer nodig. Ik heb de milkshake opgeleukt met een klodder vanille slagroom, superlekker! Snijd hiervoor een vanillestokje in de lengte door en schraap het vanillemerg uit de boon. Doe het merg bij de ongeklopte slagroom met wat suiker. Klop daarna de slagroom stijf en dan zie je ook die mooie zwarte spikkeltjes in je room. Hoe je verder te werk gaat heb ik hieronder voor je uitgeschreven. Onder het recept vind je een knop om alle boodschappen in één keer op je boodschappenlijstje te zetten!

recept milkshake vanille

Milkshake Vanille

Gang: Drankjes
Keuken: Amerikaans
Totale tijd: 15 minutes
Porties: 2 grote shakes
Auteur: Out mijn Keuken


Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Doe de melk met het ijs, 1 el suiker en de vanille suiker in een blender. Je kunt het ook in een hoge kom doe en je staafmixer gebruiken. Blender tot een egale massa.

  2. Ga je het niet meteen drinken, zet het dan in de koelkast om het goed koud te houden. Koud is een milkshake tenslotte het allerlekkerst.

  3. Doe vlak voor je de shakes gaat serveren de room met een eetlepels suiker in een kom. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met de achterkant van een mes het merg eruit. Doe dit bij de room.

  4. Klop de room tot een stevige massa.

  5. Schenk de milkshake in twee hoge glazen en lepel of spuit de vanilleroom erop. Doe er een lange lepel en een rietje in en serveer meteen.

Notities

#outmijnkeuken #omk

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto’s en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge