Pappardelle met vleessaus
Over kippenlevers zijn de meningen zeer verdeeld. Eerlijk gezegd staat het me altijd een beetje tegen. Dat komt denk ik door de functie die de lever heeft in het lichaam. Het speelt namelijk een hele belangrijke rol bij de afbraak van schadelijke stoffen. Omdat er altijd wel wat schadelijke stoffen in de lever aanwezig blijven, wordt ook afgeraden om heel vaak lever te eten. Ik zal het niet zo snel lever bestellen in een restaurant of het zelf bereiden. Wel vind ik dat kippenlever in bepaalde gerechten echt iets toevoegt, zoals in een goede pastasaus. Ook maakte ik al eens kippenleverparfait, die ik erg lekker vond. Maar vooral in een pastasaus kan ik het wel waarderen want het voegt echt een extra smaak toe.
Pappardelle met vleessaus: het recept
De pappardelle heb ik vers gemaakt met mijn pastamachine. De pappardelle vorm zit er niet standaard bij, maar heb ik er apart bijgekocht. Je kunt ook verse pappardelle kopen bij bijvoorbeeld Albert Heijn of pappardelle in gedroogde vorm. De saus is vrij eenvoudig te maken en lijkt wel een beetje op het bereiden van een Bolognese saus. Ik heb hieronder voor je uitgeschreven hoe je dit gerecht maakt en onder het recept vind je een handige knop om alle boodschappen in één keer op je lijstje te zetten. En ... eet jij graag kippenlever?
Pappardelle met vleessaus - Pappardelle al ragù misto
Een heerlijk pastagerecht met een saus van twee soorten vlees: gehakt en kippenlevers
Ingrediënten
- 2 flinke klonten boter
- 2 el olijfolie
- 1 ui gesnipperd
- 1 wortel in kleine blokjes
- 2 stengels bleekselderij in kleine stukjes
- 40 gram pancetta of spek, in blokjes
- 300 gram rundergehakt
- beetje nootmuskaat
- 2 dl rode wijn
- 1 blik tomatenstukjes
- 100 gram kippenlevers klein gesneden
- 400 gram pappardelle liefst vers
- 40 gram Parmezaanse kaas
- zout
- peper
Werkwijze
Fruit de ui, wortel, bleekselderij in één van de klontjes boter met de olijfolie. Voeg de pancetta toe en bak het op laag vuur 5 minuten mee. Doe dan het gehakt erbij en rul het totdat het mooi bruin is. Voeg zout, peper en wat nootmuskaat toe.
Giet de wijn bij het vlees en laat de alcohol eruit koken. Doe dan de tomaten erbij. Roer goed en laat alles zo'n 15 minuten rustig pruttelen. Voeg wat water toe als de saus te dik dreigt te worden. Zet een pan water met zout op voor de pasta.
Bak de gesneden kippenlevers in een aparte pan in het tweede klontje boter in zo'n 10 minuten gaar. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Kook de pappardelle gaar. Verdeel de pasta over de borden, giet de saus erover en verdeel de kippenlevers erover. Rasp er wat Parmezaanse kaas over en serveer meteen.
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl
2 Opmerkingen
ik heb dit recept al eens gemaakt. Het komt volgens mij uit Toscane. Verschrikkelijk lekker juist door de levertjes:-) Als je het nog “rijker” wil maken: paar druppels truffelolie erover.
Goed idee!
Esther onlangs geplaatst…Milkshake vanille met vanille slagroom