Pretty in Pink Eieren – recept

Gevulde eieren zijn heerlijk ‘s avonds bij de borrel, maar deze pracht exemplaren komen zelfs bij het ontbijt goed tot hun recht. Leuk ook voor bijvoorbeeld een themafeestje .

Voor 12 stuks heb je nodig:

20160410_133430Kook de eieren hard in 8 minuten, laat ze schrikken, even afkoelen en pel ze dan. Doe dan de bieten met aanhangend vocht, de rodewijnazijn en de basterdsuiker in een hoge (i.v.m. spatten en bietenvlekken die nooit meer uit je kleren gaan) kom of bak en pureer het met de staafmixer. Hang een zeef boven een andere kom en zeef het bietenpulp. 20160410_133710

 

 

 

 

20160410_133511

20160410_133754Doe je gepelde eieren in een pot en giet het bietensap erbij tot ze helemaal onder staan. Sluit de pot af, zet het zeker twaalf uur in de koelkast and let the magic happen!

 

 

20160410_133829

20160410_133901Je kunt ze zo bij het ontbijt geven, maar als je ze wilt vullen, snijd je ze doormidden en lepel je de eidooiers eruit. Meng de eidooiers met de vadouvan of kerriepoeder en de mayonaise en roer er eventueel wat zout en peper naar smaak door. De hoeveelheid mayonaise is een beetje lastig aan te geven. Bij mij zaten er ongeveer 3 à 4 eetlepels in. Het prutje moet een dikkige consistentie hebben want je moet het met een spuitzak kunnen spuiten. Niet te dik en niet te dun dus …. even op gevoel doen. Schep het eidooierprutje in een spuitzak. Dit kun je op een heel handige manier doen door je spuitzak in een (maat)beker te zetten zodat je je beide handen vrij hebt (zie foto). Ik wou dat ik het bedacht had, maar dit zie ik Rudolph van Veen altijd doen in zijn bakprogramma op 24Kitchen.20160410_141440

IMG_20160410_102537Spuit het eidooiermengsel nu in de holtes van de eieren en bestrooi ze met heel fijn gesneden peterselie. Leg ze op een mooie schaal en neem alle oooooh’s en aaaaaaah’s gracieus in ontvangst.

Het kleuren van de eieren kun je vanaf drie dagen van tevoren doen. Haal ze wel na maximaal twee dagen uit de bietenmarinade en bewaar ze dan in een afgesloten bakje in de koelkast. Als je ze al van tevoren wilt vullen, dan kan dat een dag van tevoren. Sluit ze goed af en bewaar in de koelkast.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.