Gehaktbrood gevuld met ei

hoofdgerechten rundvlees

Gehaktbrood is er in vele soorten en maten. Eigenlijk is het niet meer of minder dan vlees dat in de vorm van een brood in de oven wordt gegaard. Je kunt het vlees kruiden zoals je het zelf lekker vindt en ik heb er deze keer een vulling van eieren ingedaan. Het is een heerlijk gerecht, maar het fotografeert niet zo heel lekker, al dat bruin. De grootste uitdaging bij dit gerecht is om hem heel uit de vorm te krijgen. Bij mij breekt er altijd wel ergens een stukje af!

Voor een gehaktbrood 6 personen heb je nodig:

 • 750 gram rundergehakt
 • 1 stengel bleekselderij
 • 1 ui
 • 1 winter wortel
 • 3 teentjes knoflook
 • scheutje worcestersaus
 • lik mosterd
 • 1 blikje tomatenpuree
 • ongeveer 5 eetlepels paneermeel
 • 2 eieren (voor door het gehakt)
 • 4/5 eieren als vulling
 • verse kruiden die je lekker vindt (ik heb peterselie, bieslook en een beetje tijm gebruikt)
 • zout en peper


Gehakt mengen

Groentemengsel

Snijd de groente fijn en haal de knoflook door een pers. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de groenten en de knoflook aan tot de ui glazig is. Doe dan de worcestersaus en de tomatenpuree erdoor  en laat dit even meebakken. Kook intussen de eieren voor de vulling hard, laat ze schrikken en iets afkoelen.

Vet een cakevorm flink in en verwarm de oven alvast voor op 190°C.

Doe het gehakt in een ruime kom en meng de gebakken groente (laat eerst iets afkoelen, anders brand je je vingers), de mosterd, het paneermeel en de eieren erdoor en voeg ook de verse kruiden toe. Als het mengsel nog wat te nat lijkt, doe er dan nog wat paneermeel bij. Als het te droog is, kun je nog een eitje toevoegen.

Doe nu ongeveer eenderde van het gehaktmengsel in de cakevorm en druk dit goed aan. Leg hierop de gepelde gekookte eieren en doe daar de rest van het gehakt overheen. Druk alles goed aan, ook rondom de eieren. Het is sowieso al lastig om hem heel uit de vorm te krijgen dus maak het jezelf zo  makkelijk mogelijk en besteed wat tijd aan het goed aandrukken van het gehakt. Zet de cakevorm in de oven en bak ongeveer 40 minuten. Controleer de gaarheid en als hij gaar is kun je hem storten op een schaal en aansnijden. Bij mij was het niet nodig, maar misschien moet je de randen nog even lossnijden voordat je hem kunt storten. En mocht hij toch uit elkaar vallen, hij blijft net zo lekker!


Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.