Sesamkip

Sesam kip

Vraag je je wel eens af hoe die heerlijke krokante kip die je bij de Chinees krijgt wordt gemaakt? Nou, zo: 

Ingrediënten voor vier personen:

Voor de kip:

Voor het beslag:

Voor de saus:

Mix alle ingrediënten voor de saus door elkaar en klop met een vork of een garde goed door elkaar. Zet apart tot je het nodig hebt. Mix dan alle ingrediënten voor het beslag door elkaar tot het een mooi glad geheel zonder klontjes vormt. Doe de kipreepjes in het beslag en roer zodat alle kipreepjes omgeven worden door beslag. Schep de reepjes weer uit het beslag en laat het overtollige beslag eraf lopen. Ik heb ze op een afkoelrooster gelegd met keukenpapier eronder om het beslag op te vangen. Doe een laag van 5 tot 7 centimeter frituurolie in een wok of hapjespan en verhit de olie tot 175°C. Als je een frituurpan hebt, kun je die natuurlijk gewoon gebruiken, maar die heb ik niet. Als de olie heet is doe je voorzichtig de kipreepjes in de olie en zorg met een spatel dat de reepjes niet aan elkaar gaan klonten. Bak de kip totdat het goudbruin is. Bij mij lukte het in twee keer, maar als het in drie keer moet is het ook prima. Als je de kip met een schuimspaan uit de olie gevist hebt, laat het dan even uitlekken in een vergiet met daaronder keukenpapier.

Verhit dan 2 eetlepels olie in een wok of koekenpan en doe de knoflook erbij. Roerbak dit even en voeg dan de saus toe. Als de saus wat dikker wordt, voeg je de kip toe en roer zodat alle stukjes kip gecoat worden met de saus. Bestrooi de kip tenslotte met in een droge koekenpan geroosterde sesamzaadjes en serveer met witte rijst en gekookte snijboontjes. Echt heel erg lekker!

 


Sojasaus

Kip in beslag

Kip frituren

Krokante sesamkip

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge