Foodies Magazine juni 2016

≈ R e v i e w ≈

Bij terugkomst van een heerlijk weekje Griekse zon lag de nieuwste Foodies op de mat. Het thema houdt me nog even lekker in vakantiesfeer, barbecue!

De foto’s bij het artikel over een tuinbarbecue zijn prachtig en geven een sfeerbeeld waar we allemaal blij van worden. De recepten die erbij staan zijn fijn! Hoe goed klinken bijvoorbeeld garnalen-avocadospiesjes, gemarineerde inktvis of geroosterde romainesla met citroen-ansjovisdressing. Verder heerlijke bijgerechten als bulgurtabouleh met tuinbonen en munt, zwartebonensalade met limoendressing en krieltjessalade.


IJskoffie

IJskoffie

Op pagina 27 staat een recept voor ijskoffie met vanille-ijs. Dat gaan we absoluut proberen. Ook de goodies pagina staat vol met spullen die met outdoor cooking te maken hebben en op de foodies boeken pagina onder andere aandacht voor de BBQ bijbel van Julius Jaspers, met van A tot Z alles over barbecue, Mag ik nog een Hapje van Francesca van Berk over het culinair opvoeden van kinderen, Detox Water van Sonia Lucano waarin 30 recepten staan voor lekkere frisse drankjes.

Op de MaDiWoDo pagina’s deze maand een snelle, makkelijke spaghetti, lamskoteletjes, een Aziatische omelet, een voorjaarsnasi en een preigerecht.

Vanaf pagina 39 een artikel over Restaurant De Oesterput in Blankenberge België, waar ze heerlijke kreeft serveren, met wat kreeft en vis recepten.

In stap voor stap koken deze keer de chicken on a can, saté babi en pulled pork. Op pagina 55 persen we de laatste restjes uit het aspergeseizoen met een crunchy aspergetempura met sojadip, klassieke Hollandse asperges, een aspergetarte-tatin en een aspergesoep met dille en gepocheerd ei.

Verderop een artikel met recepten over koken met bloemen, viooltjes en courgettebloemen, prachtig! En ook nog een artikel met snelle successen. Daar hebben we altijd wel wat aan.

In Nadia’s keuken deze maand een Tunesische viscouscous met harissa, Libanese sayadieh, Syrische samak harra, Marokkaanse dorade en sardineballetjes in tomatensaus.

Als laatste nog een leuk interview met 24Kitchen chef Danny Jansen en het hoofdstuk zoete zomerliefde. Hierin het recept voor een aardbeienparfait, chocoladeshortcakes met aardbeien, aardbeien roomvlaai, aardbeien op siroop met vanillehangop en een aardbeien-gembermocktail met ijs.


MaDiWoDo

MaDiWoDo

Op pagina 60 een artikel over een Koop een Koe. Ik schreef hier al eens over Koop een Kip. Koop een Koe werkt volgens hetzelfde principe en ik ga dat zeker nog eens uitproberen.


Sardineballetjes

Sardineballetjes

Ook deze maand weer een heerlijk nummer van Foodies Magazine, met veel bruikbare recepten en veel variatie.


20160601_194732

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge