Oreo Cheesecupcake

bakken - cake Oreo Cheesecupcake

Experimentjes vallen soms heel verkeerd uit, maar soms ook niet. Na het proeven van deze cakejes had ik twee blije pubers in huis. Het enige nadeel: ze verkruimelen snel als je een hap neemt. Snel opeten dus!

Ingrediënten voor 12 cakejes:


Muffin bakblik

Muffin bakblik

Mixen

Mixen

Verwarm de oven voor op 180°C. Doe in ieder vakje van het muffinbakblik een papieren vormpje en leg er een oreo koekje in. Mix de roomkaas met de yoghurt, de suiker en de vanille aroma met een elektrische mixer goed door elkaar. Als het goed is gemixt voeg dan één voor één de eieren toe. Als de eieren goed zijn opgenomen kan de mixer uit. Lepel het beslag op de oreo koekjes en vul de vormpjes helemaal tot de rand. Ze rijzen niet, dus dan kan prima. Zet het blik dan 20 minuten in de oven.


Vormpjes afvullen

Vormpjes afvullen

Uit de oven

Uit de oven

Geraspte pure chocolade

Geraspte Chocolade

Rasp de chocolade en strooi het over de cakejes als ze nog warm zijn, dan smelt het er mooi in. Vind je het mooier als het echt chocolade stukjes blijven, dan wacht je met bestrooien tot ze zijn afgekoeld. De cakejes zijn licht, fris en luchtig en de smaak past perfect bij de oreokoekjes.

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

4 comments

  1. Dit recept ga ik eens proberen met Stevia. Ik vind af en toe zoet zo lekker en dan zou dit recept prima kunnen, want geen bloem in verwerkt, Nou ja, een oreokoekje, Maar die zou ik eventueel kunnen splitsen. Omdat ik het oreokoekje halveer, mag ik wel wat meer pure chocoladestukjes aan de bovenkant! 🙂 Ik laat het je weten hoe het heeft uitgepakt.

  2. Ik heb een 170 gram pot van De Tuinen. De bittere nasmaak is er niet (tenminste, ik proef die niet) en de prijs is veel lager dan stevia die op internet te koop is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge