Experimentjes vallen soms heel verkeerd uit, maar soms ook niet. Na het proeven van deze cakejes had ik twee blije pubers in huis. Het enige nadeel: ze verkruimelen snel als je een hap neemt. Snel opeten dus!
Ingrediënten voor 12 cakejes:
- 12 Oreo koekjes
- 400 gram neutrale roomkaas
- 150 gram Turkse of Griekse yoghurt
- 100 gram suiker
- 0,5 theelepel vanille essence
- 2 eieren
- beetje geraspte pure chocolade
- papieren cupcakevormpjes
- muffinbakblik
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe in ieder vakje van het muffinbakblik een papieren vormpje en leg er een oreo koekje in. Mix de roomkaas met de yoghurt, de suiker en de vanille aroma met een elektrische mixer goed door elkaar. Als het goed is gemixt voeg dan één voor één de eieren toe. Als de eieren goed zijn opgenomen kan de mixer uit. Lepel het beslag op de oreo koekjes en vul de vormpjes helemaal tot de rand. Ze rijzen niet, dus dan kan prima. Zet het blik dan 20 minuten in de oven.
Vormpjes afvullen
Uit de oven
Geraspte Chocolade
Rasp de chocolade en strooi het over de cakejes als ze nog warm zijn, dan smelt het er mooi in. Vind je het mooier als het echt chocolade stukjes blijven, dan wacht je met bestrooien tot ze zijn afgekoeld. De cakejes zijn licht, fris en luchtig en de smaak past perfect bij de oreokoekjes.
4 Opmerkingen
Dit recept ga ik eens proberen met Stevia. Ik vind af en toe zoet zo lekker en dan zou dit recept prima kunnen, want geen bloem in verwerkt, Nou ja, een oreokoekje, Maar die zou ik eventueel kunnen splitsen. Omdat ik het oreokoekje halveer, mag ik wel wat meer pure chocoladestukjes aan de bovenkant! 🙂 Ik laat het je weten hoe het heeft uitgepakt.
Leuk! Ik ben benieuwd. Ik vind stevia altijd een wat bittere nasmaak hebben. Welke soort stevia gebruik jij voor bakken?
Ik heb een 170 gram pot van De Tuinen. De bittere nasmaak is er niet (tenminste, ik proef die niet) en de prijs is veel lager dan stevia die op internet te koop is.
Dank voor de tip! Dat ga ik zeker eens proberen.