Balsamico champignons

Op zoek naar een bijzonder voorgerechtje? Dan is dit iets voor jou! Eenvoudig te maken en bijzonder smakelijk. Het past overigens ook prima op een antipasti schaal of het kan dienen als bijgerechtje tijdens een diner. Serveer er een lekker geroosterd broodje en wat gezouten boter bij.

Voor 4 personen heb je nodig:


Kastanje champignons

Champignons bakken

Boen de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier. Spoel ze niet af onder water want champignons nemen veel water op en dat gaat ten koste van de smaak. Snijd de champignons in vieren. Snijd dan de rode peper open en verwijder de zaadlijsten en de zaadjes. Snipper de peper. Snipper ook de sjalotten en de knoflook. Verhit dan in een hapjespan de olie en fruit de sjalotten een minuut of 3. Voeg dan de knoflook en de peper toe bak even mee. Doe dan de champignons erbij en bak ze even stevig aan. Schenk de azijn en de wijn erbij en breng het aan de kook.

Als het kookt mag het vuur laag en laat je het zo’n 20 minuten op laag vuur pruttelen met de deksel op de pan. Proef en breng op smaak met zout, peper en suiker. Je kunt het serveren in een mooi schaaltje, maar je kunt het ook verdelen over kleine bakjes en ieder zijn eigen portie geven. Strooi er wat fijngehakte peterselie over en geef er een geroosterd broodje en wat gezouten boter bij.


Voorgerecht

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge