Quiches zijn heel handig bij een dinertje. Je zet ze in de oven als je aan het voorgerecht begint en je kunt na het voorgerecht zo door met het hoofdgerecht. Je kunt ze ook prima al bijgerecht serveren. Of als lunch … de mogelijkheden zijn eindeloos. Deze krabquiche heb ik geserveerd met een groene salade met vinaigrette en wat krabvlees erdoor.
Het recept:
Voor vier kleine of 1 grote quiche is nodig:
- roomboterbladerdeeg
- 3 blikjes krab (2 voor de quiche, 1 voor door de salade)
- 2 blikjes crispy maiskorrels (1 voor de quiche, 1 voor door de salade)
- 4 eieren
- 1 beker crème fraîche
- 75 gram geraspte kaas
- wat takjes dille
- wat takjes basilicum
Laag de bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed dat je vorm of vormen met de deeg. Meng in de kom de goed uitlekte krab met de goed uitgelekte mais. Verdeel dit over het deeg in de vorm(en). Klop dan de eieren los met de crème fraîche. Meng de kaas en de kruiden erdoor en doe er wat zout en peper bij. Houd wat dille achter voor de garnering. Schenk dit mengsel voorzichtig in de vorm(en) over het krab/mais mengsel. Gebruik je een grote vorm dan gaat hij 35 tot 40 minuten in de oven. Eénpersoons vormpjes hoeven maar 25 minuten. Lekker hierbij is een salade met ijsbergsla en veldsla. Doe er wat krabvlees en mais door, zodat het goed bij de quiche past.
2 Opmerkingen
Zo, dat is heerlijk en ziet er fantastisch uit. Ik denk dat ik, als helemaal geen goede kok, hier zeker mee voor de dag kan komen. Er kan gevarieerd worden met ingrediënten. Hoe leuk is dat; één recept en heel veel mogelijkheden. Deze komt dus met stip op mijn to-cooklist. Maar eerst mijn keuken afmaken; hier en daar wat tegenvallers. Maar goed, die horen erbij!
Je kunt hier inderdaad vele kanten mee op. Met kip is ook heel lekker! Sterkte nog even met de verbouwing.