Quiche met krab

hoofdgerechten zeevruchten quiche met krab

Quiches zijn heel handig bij een dinertje. Je zet ze in de oven als je aan het voorgerecht begint en je kunt na het voorgerecht zo door met het hoofdgerecht. Je kunt ze ook prima al bijgerecht serveren. Of als lunch … de mogelijkheden zijn eindeloos. Deze krabquiche heb ik geserveerd met een groene salade met vinaigrette en wat krabvlees erdoor.

Het recept:

Voor vier kleine of 1 grote quiche is nodig:


2016-06-19-17-22-48

Laag de bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed dat je vorm of vormen met de deeg. Meng in de kom de goed uitlekte krab met de goed uitgelekte mais. Verdeel dit over het deeg in de vorm(en). Klop dan de eieren los met de crème fraîche. Meng de kaas en de kruiden erdoor en doe er wat zout en peper bij. Houd wat dille achter voor de garnering. Schenk dit mengsel voorzichtig in de vorm(en) over het krab/mais mengsel. Gebruik je een grote vorm dan gaat hij 35 tot 40 minuten in de oven. Eénpersoons vormpjes hoeven maar 25 minuten. Lekker hierbij is een salade met ijsbergsla en veldsla. Doe er wat krabvlees en mais door, zodat het goed bij de quiche past.


Krabquiche

Krabquiche

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

2 comments

  1. Zo, dat is heerlijk en ziet er fantastisch uit. Ik denk dat ik, als helemaal geen goede kok, hier zeker mee voor de dag kan komen. Er kan gevarieerd worden met ingrediënten. Hoe leuk is dat; één recept en heel veel mogelijkheden. Deze komt dus met stip op mijn to-cooklist. Maar eerst mijn keuken afmaken; hier en daar wat tegenvallers. Maar goed, die horen erbij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.