Borrelbrood of gevuld brood bij een kopje soep

bakken - brood hapjes/snacks gevuld borrelbrood

 

Gisteren gaf ik jullie mijn recept voor tomatensoep van geroosterde tomaten. Daarbij aten wij een lekker gevuld brood dat prima past bij een soepdag en dat heel makkelijk te maken is. Je kunt hier naar hartenlust mee variëren. Neem bijvoorbeeld andere kruiden, andere kaas of een ander soort brood en probeer uit wat je lekker vindt. 

Het uitgeschreven recept vind je hieronder. Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan hoor ik het graag!

 

bakken - brood hapjes/snacks gevuld borrelbrood

Borrelbrood

Gang: Bijgerecht, Hapjes
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 15 minutes
Totale tijd: 25 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken

Lekker bij de borrel, maar ook heerlijk bij een kopje soep

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het brood kruislings in maar zorg dat de onderkant aan elkaar blijft zitten. Snijd het dus niet helemaal door. Smelt de boter en pers de knoflookteentjes uit. Roer de knoflook en fijngesneden kruiden door de gesmolten boter. 

  2. Giet de knoflookboter in een klein straaltje over het brood en zorg daarbij dat het goed in de gleuven loopt. Je kunt dit ook met een bakkwast doen. Stop vervolgens de kaas (hoeveelheid naar smaak) in de gleuven en strooi wat over de korst. 

  3. Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat en dek hem losjes af met een stukje aluminiumfolie. Schuif hem 15 minuten in de oven. Haal vervolgens de folie eraf en zet hem nog 5 minuten terug in de oven. 

Notities

Serveer het brood op een mooie schaal en laat iedereen zelf een stukje van het brood af trekken. Lekker bij een biertje, maar ook bij een kopje soep is dit een mooie aanvulling. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

1 comment

  1. Borrelbrood: heerlijk! Dit heb ik al diverse malen gemaakt. Maar dan met turks brood. Je kunt er van alles in stoppen; tomaat, bacon, diverse kruiden. Zalig!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge