Meringue bites met lemon curd

bakken - koek meringue bites

Als je van zoet houdt vind je meringues vast heerlijk. Meringue is stijfgeklopt en gezoet eiwitschuim. Gebakken zoete lucht dus eigenlijk. Je kunt er allerlei leuke dingen mee doen, zoals bijvoorbeeld deze pavlova maken. Deze keer heb ik er simpele koekjes van gespoten, die je kunt insmeren met bijvoorbeeld jam of voor een beetje tegenwicht aan al dat zoet: lemon curd. 

Het uitgeschreven recept vind je hieronder. Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag. 

bakken - koek meringue bites

Meringue koekjes met lemon curd

Gang: Patisserie
Voorbereiding: 20 minutes
Kooktijd: 30 minutes
Totale tijd: 50 minutes
Porties: 20 stuks
Auteur: Out mijn Keuken

Lekkere zoete koekjes met fris beleg

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Sla de eiwitten stijf. Giet terwijl de machine draait het citroensap erbij en vervolgens lepel voor lepel de suiker. Er ontstaat dan een spierwitte glanzende massa. Dit kan wel zo'n 10 tot 20 minuten duren. 

  2. Verwarm intussen de oven voor op 120°C. Schep het eiwitmengsel in een spuitzak. Bekleed een bakplaat met bakpapier en en spuit rondjes op de bakplaat. Spuit ze niet te dicht op elkaar, want ze kunnen nog iets uitlopen. 

  3. Schuif de plaat in de oven en laat de meringues een half uur 'drogen'. Zet dan de oven uit en zet de deur op een kier. Laat de koekjes in de oven afkoelen. 

  4. Haal de koekjes voorzichtig van het bakpapier (ze kunnen iets plakken) en bespuit of besmeer ze met lemon curd (of bijvoorbeeld met een jam of chutney). 

zelf maken lemon curd

Lemon Curd

Gang: Bijgerecht, Smaakmaker
Kooktijd: 30 minutes
Auteur: Out mijn Keuken

Een heerlijke frisse smaakmaker

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Was de citroenen even goed en droog ze af. Rasp het geel van de schil en pers ze dan uit. Giet het sap even door een zeefje om de pitten te verwijderen. 

  2. Snijd de boter in blokjes. Doe de citroenrasp, de suiker en de boter in een hitte bestendige kom en zet die kom op een pan waarin een laagje water zit. Verhit het water en roer in de kom met een spatel tot de boter gesmolten is en het een egale massa is. 

  3. Giet dan de citroensap erbij en roer goed door. Kluts de eieren en voeg dit bij het mengsel. Roet het er goed doorheen. Blijf nu steeds rustig roeren tot het wat dikker wordt. Als het yoghurtdikte heeft, is het klaar. Dit duurt ongeveer 15 tot 20 minuten. 

  4. Doe het mengsel over in een potje en laat het afkoelen. Het is nu zo'n 2 weken houdbaar in de koelkast. Het stijft dan wel wat op, dus het is verstandig als je het een tijdje voor gebruik uit de koelkast haalt.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge