Foodblogswap: arretjescake met M&M’s

Arretjescake met M&M's

 

Wat is het toch een feestje om iedere maand mee te doen aan de foodblogswap tussen verschillende foodbloggers. Ik ontdek iedere keer weer andere leuke blogs om te volgen en leer van iedereen weer wat nieuws. Deze keer mocht ik koken van de blog van Daisy: Lekker Happen. Daisy deelt niet alleen haar recepten, maar schrijft ook reviews over producten en restaurants. De keuzemogelijkheden waren weer overweldigend, want Daisy blogt al een hele tijd en heeft dus al heel wat recepten gepubliceerd. Mijn oog viel al vrij snel op iets dat al een tijdje op mijn kookbucketlist staat: arretjescake. En niet zomaar een arretjescake, eentje met maltezers.... maak me gek! 

Nou ben ik gek op maltezers, maar ik ben nog gekker op Red & Yellow.

Ik heb aan het recept dus mijn eigen draai gegeven en de maltezers vervangen door M&M's. Het was heerlijk Daisy, dank voor het recept.

Hieronder lees je hoe je deze heerlijke cake (zonder oven!) kunt maken. Ook zonder toevoeging van de M&M's of maltezers is hij overigens heel erg lekker.

Bakken - cake Arretjescake met M&M's

Arretjescake met M&M's

Gang: Bakken, Patisserie
Voorbereiding: 30 minutes
Porties: 1 cake
Auteur: Out mijn Keuken / Lekker Happen

Op de blog Lekker Happen vond ik een heerlijk recept voor Arretjescake met Maltezers. Ik gaf er een draai aan door M&M's te gebruiken en dat pakte heel goed uit!

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Smelt de melkchocolade (au bain marie of in de magnetron) en de boter op zacht vuur. Doe eieren, suiker en cacaopoeder in een kom en mix het met een elektrische mixer luchtig. Klop hier de gesmolten melkchocolade en boter doorheen. Mix even op een hoge stand zodat het goed luchtig en goed gemengd is. 

  2. Breek de biscuits en witte chocolade in stukjes. Meng dit met 130 gram M&M's goed door elkaar. Schep dit vervolgens door het chocolade mengsel en meng alles goed met elkaar. 

  3. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Dit gaat het handigst door twee stroken te knippen en die kruislings over de bodem te leggen. Schep het chocolademengsel hierin. Druk het even goed aan, verdeel de overige M&M's erover en zet de vorm een paar uur in de koelkast om op te stijven. 

  4. De arretjescake laat zich het beste snijden met een heet mes. Houd het mes even en paar tellen onder een hete kraan, veeg hem droog et voilà!

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Dit vind je vast ook leuk

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.