OMK maandboek : februari ’17

maandoverzicht februari

En dan zit februari er ineens ook alweer op! Kort maandje natuurlijk, met maar 28 dagen en heel zielig voor mij … want ik ben geboren op 29 februari. Ik moet dus nog even wachten tot ik weer een echt feestje mag vieren. Niet dat ik me daardoor laat tegenhouden hoor. Wel heb ik de eeuwige discussie met mijn broer. Ik vind (en mijn ouders vroeger ook) dat ik op de dag jarig ben die in de plaats komt van 29 februari (1 maart dus). Mijn broer vindt dat ik op de laatste dag van februari jarig ben. We zullen er wel nooit uitkomen … Vandaag even een korte terugblik op de afgelopen maand.

Reviews

Ik heb de afgelopen maand verschillende reviews geschreven. Zo liet ik je het boek Herbarium zien, waarin je alles leest over kruiden. Waar ze vandaan komen, hoe je ze gebruikt en hoe je ze zelf kunt kweken. Het artikel vind je *hier*. Verder schreef ik het derde deel in de reeks over de Magimix Cook Expert die ik een tijdje mag proberen. Ik gebruikte hem deze keer als sous vide apparaat en dat ging fantastisch. Het artikel kun je *hier* teruglezen. Ik schreef ook een artikel over ‘Over Drank‘ van meneer Wateetons en nip nog steeds af en toe genietend aan de droplikeur die ik eruit maakte. Heb je het recept al gevonden? Je kunt het *hier* terugvinden. 

De recepten

Deze maand was ik bijzonder trots op mijn tweede bánh mì recept, dat erg goed gelukt is. Ik maakte er eentje met eend en sinaasappel. Moet je echt eens proberen. Ook begon ik met een serie over streekgerechten en ik begon natuurlijk in mijn thuisprovincie, Drenthe. Ik maakte een Drentse Veentrappersschotel met spek en bonen en een dag later liet ik je zien hoe je Drentse turf maakt. Volgende maand besteed ik aandacht aan mijn geboortegrond: Friesland!

Benieuwd naar de best gelezen recepten? De absolute topper deze maand was de Indisch gekruide varkensbuikspek. Op nummer 2 staat het makkelijke kneedvrije brood (luilakken!) en op nummer 3 de kip in sinaasappelsojasaus

Themaweek

De laatste volle week van februari stond in het teken van ontbijt. Ik hoop dat je het leuk vond. De volgende themaweek houd ik in april en gaat waarschijnlijk over pasta. Als je leuke ideeën hebt die passen in dit thema of dingen die je graag terug zou willen zien in die week, laat het me dan vooral even weten.

Cadeautips

Voor mijn verjaardag kreeg ik een prachtige frituurpan, waar ik heel erg blij mee ben. Ik weet dat airfryen het helemaal is momenteel, maar dat doet het toch niet voor mij. Verder was mijn staafmixer aan vervanging toe en heb ik deze veelzijdige op mijn verlanglijstje gezet. Hij kan zoveel meer dan staafmixen en je pakt hem er veel makkelijker even bij dan je foodprocessor. 

Volgende maand

In maart worden de dagen weer wat langer en gaat de temperatuur hopelijk verder omhoog. Ik heb al een aantal heerlijke recepten voor je ingepland staan, zoals een basisbereiding voor mosselen, een spicy kippensoepje en zelfgemaakte foe yong hai (zonder pakjes en zakjes). Verder kun je een review verwachten over het boek ‘De culinaire ziel van Nederland‘ en ik proefde een aantal smaken frisdrank van Thomas Henry. Morgen lees je wat ik ervan vond.

Thomas Henry

Ik hoop dat je ook in maart regelmatig weer even komt lezen!

 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

koken & tafelen algemeen
Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge