Out mijn Keuken Maandboek augustus 2017

Maandboek augustus
OMK Maandboek juli/augustus

Mijn laatste maandboek kwam op 1 juli online en ging over de maand juni. Een drukke maand met veel events, culipost en leuke bijeenkomsten. Vandaag veeg ik de maanden juli en augustus even op één hoop, zodat we in één klap weer bij zijn. Hier in het Noorden kregen we als laatste vakantie en dus waren we tot ver over de helft van juli druk met van alles. Daarna volgde een heerlijke vakantie aan de Italiaanse bloemenriviera (Ligurië) en inmiddels zijn we alweer een paar weekjes lekker aan het werk. 

OMK Maandboek juli/augustus: De recepten

Er verschenen weer behoorlijk wat recepten in juli en augustus op outmijnkeuken.nl. Iemand vroeg mij laatst of ik nooit eens zonder inspiratie zit. Ik moest er even over nadenken maar nee .... ik doe er nooit lang over om iets te bedenken. Ik snuffel veel op Pinterest en in bladen en kookboeken en verzin dan variaties op de recepten, geef een eigen invulling aan klassiekers of ik pruts maar gewoon een beetje aan. Soms pakt dat goed uit, soms wat minder. Het is wel zo dat ik er in mijn hoofd de hele dag mee bezig ben en notitieblokjes vol schrijf met ideeën en plannen. Ik heb nog genoeg op voorraad dus en er komt iedere dag meer bij dan eraf gaat.

De meest gelezen recepten voor juli en augustus waren:

Oosterse komkommer salade
1. Oosterse komkommer salade
Limoen kwarktaart
2. Limoen kwarktaart en slagroom
Snelle Cashewkip met zilvervlies rijst
3. Snelle Cashewkip met rijst en Oosterse smaken

Heb jij een recept van outmijnkeuken.nl geprobeerd? Dan vind ik het erg leuk als je me dat even laat weten. Dat kan in de comments onder het recept, maar ook via social media. Tag mij even of gebruik #omk, dan zie ik het vast!

OMK maandboek juli/augustus: foodpost

Ook in bloggersland zijn de maanden juli en augustus rustig. Er vinden weinig activiteiten plaats en het aantal persberichten in mijn mailbox neemt dan ook zienderogen af. Mijn agenda begint voor september en oktober alweer aardig vol te lopen, dus het is ook wel even goed als het een paar maanden wat minder is. Wel ontving ik een prachtig nieuw kookboek om te recenseren: Groenten van Antonio Carcluccio. Hierover lees je dus zeker binnenkort meer.

OMK maandboek juli/augustus: events

In juli had ik nog twee leuke bijeenkomsten. Zo ging ik foodpreppen (en lekker lunchen!) in samenwerking met Tefal en chickslovefood. Het artikel over dit event kun je hier teruglezen: verslag foodpreppen met Tefal en ChicksloveFood. Verder was ik aanwezig ben het Grand Blogger Dinner in het prachtige Conservatorium Hotel in Amsterdam. Een heerlijke zomerse avond met verrassend lekker eten, goed gezelschap en mooie nieuwe producten. Het artikel over dit event vind je hier: verslag The Grand Blogger Dinner. Maar het allerleukste event was natuurlijk onze heerlijke vakantie aan de Ligurische kust. Een prachtige plek waar veel Italianen vakantie vieren. 

OMK maandboek juli/augustus: vakantie

Op vakantie schoot ik (zoals gewoonlijk) behoorlijk wat foto's. Het merendeel kan zo de prullenbak in of zijn niet meer dan leuke vakantiekiekjes van man en kinderen, maar een aantal foto's vind ik zelf mooi genoeg om een korte slideshow van te maken om jullie een indruk te geven van dit prachtige stukje Italië. 

  • Imperia, Ligurië, Italië
    Imperia, Ligurië
OMK maandboek augustus: cadeautips

Als cadeautip wil ik je deze zomer graag de vakantie kookboekjes van Onno Kleyn aanraden. Hartstikke handig en informatief voor op de camping of in je vakantieappartement.

 

Volgende maand

Begin volgende maand staat er een bezoek aan een beurs op de planning waar allerlei merken hun nieuwe producten introduceren. Daar ga ik vast en zeker naar toe om je alle scoops op culinair gebied te kunnen laten zien. Ook heb ik een eerste vergadering over een nieuwe klus die ik ga oppakken. In de volgende editie van het maandboek lees je daar vast meer over! Verder heb ik nog een paar dingen staan die nog niet helemaal zeker zijn, maar er komt vast nog veel meer bij. Eerst maar weer eens een lekker ritme vinden.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge