Out mijn Keuken Maandboek april 2017

maandboeken maandboek april '17

Het wil nog niet echt lekker lukken met dat voorjaarsweer zeg! April was kouder dan normaal als ik de cijfers mag geloven en af en toe vroor het ‘s nachts nog. Ik vind dat mei dan maar iets warmer dan normaal moet worden … jij ook? Ik heb zin om de barbecue en mijn rookoventje weer eens uit de kelder te halen! Ik had een hoop plannen voor april, maar moest door omstandigheden een aantal dingen afzeggen. Gelukkig bleef er genoeg leuks over. Hieronder een klein overzichtje van Out mijn Keuken in april.

In the Spotlight

In de pastaweek liet ik je de volautomatische pastamachine van Philips zien. Ik gebruik hem veel en vind het een absolute aanrader. Hij is wel een stukje duurder dan een handmatige, maar ik vind het iedere cent waard. Bij fonQ.nl kost hij € 163,00 en ik zag dat je er nu een gratis Foodies jaarabonnement bij krijgt, nog zo’n aanrader!

Ook verscheen deel 5 in de serie over de Magimix Cook Expert. Deze maand kookte ik er een lekker roomsoepje mee. Er verscheen in april een nieuwe rubriek op Out mijn Keuken: Meet the Foodblogger. In april kwamen Linda van Talk Nomz to Me en Joyce van Koks in Frankrijk voorbij. Erg leuk om de mensen achter de recepten wat beter te leren kennen.

Recepten

Out mijn Keuken trok behoorlijk wat lezers in april. Goed om te zien dat er nog iedere maand groei in zit. Een paar recepten wil ik graag nog even onder je aandacht brengen. Ik liet je bijvoorbeeld zien hoe je zelf boter klaart en in de pastaweek kookte ik onder andere een heerlijke spaghetti vongole. Ik had dit nog niet eerder gemaakt en ik was erg blij met het resultaat. Verder was ik erg tevreden over mijn slagroomhoorntjes, het Goddelijke cheesecake ijs en de sinaasappelmousse die ik met Pasen op tafel zette. Benieuwd over welke recepten jullie het meest enthousiast waren?

3. Turkse tosti

2. Zelfgemaakte vanille vla

1. Een failproof manier voor het bereiden van witte asperges

Foodpost

De afgelopen maand vielen er verschillende pakketjes op mijn deurmat. Zo ontving ik een exemplaar van het kookboek van ‘De man die koken kan’ (review volgt in mei). Een lekker doosje met een paar nieuwe smaken van Celestial Tea kwam van pr bureau Kroon op het Werk. Ik heb ze inmiddels allemaal geproefd en mijn favoriet tot nu toe is de Kaneel & Kardemom smaak. Ook de Lavendel & Kamille vind ik erg lekker. De thee is onder andere verkrijgbaar bij Albert Heijn, mocht je het ook eens willen proeven. Van hetzelfde bureau ontving ik de foodybox Pasen, boordevol heerlijke dingen om te proberen. 

Vlak voor Koningsdag ontving ik nog een bus met Holland muesli van My Muesli. Leuk voor dagen dat we ons met z’n allen heel oranje voelen of om cadeau te geven aan buitenlandse gasten.

Events

Op 20 april toog ik naar Amsterdam voor de open persdag van Miss Publicity. Er stonden een aantal merken die voor mij interessant zijn, zoals Hands off my Chocolate, Chalo en Brabantia met een hele fleurige en kleurige nieuwe collectie. Maar het allerleukste was het ontmoeten van een paar collega bloggers. Dat er nog maar veel koffie mag volgen ladies! 

Er stonden nog een aantal andere bezoekjes op het programma, maar helaas moest ik me daarvoor wegens omstandigheden afmelden.

Cadeautip

Mijn cadeautip voor deze maand: het Handboek voor de Perfecte Kip van Marcus Polman. Ik schreef er deze review over. Dit boek zou bij iedere kipliefhebber in de kast moeten staan. 

Volgende maand

De komende maand staan er wat leuke bezoekjes in mijn agenda. Zo ga ik een rondleiding krijgen op de visafslag in IJmuiden, waarvoor ik heeeeel vroeg mijn bedje uit moet, en ga ik aan de culinaire wandel in Den Haag! Als je niks wilt missen, volg Out mijn Keuken dan op social media. Ik vind het erg leuk als je ook de komende maand weer even komt buurten af en toe. En maak je iets van mijn blog, zet het dan even online met de hashtag #outmijnkeuken of #omk. Vind ik leuk! 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
De foto van het Handboek voor Perfecte Kip is embedded vanaf Bol.com, de titelfoto komt van Pixabay
Overige foto’s en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge