Basis bereiding mosselen

Recept basisbereiding mosselen

Ga je morgen nog naar de markt? Neem dat eens een lading mosselen mee. Of ga even langs je visboer. Heb je grote eters? Reken dan een kilo per persoon. Voor iets kleinere eters reken je 750 gram per persoon.

Ik laat je vandaag een basis bereidingswijze zien waar je verder zelf op kunt voortborduren, met andere groentes en kruiden. Bij mosselen is het heerlijk om gewoon frietjes met sla te eten. Spoel ze goed schoon onder koud water en haal de schelpen eruit die hierdoor niet dicht gaan. Tik daarmee even tegen het aanrecht en als ze dan nog niet dicht gaan, gooi je ze weg. 

Mosselen zijn snel klaar, je hoeft ze maar een minuut of 8 te koken in wat witte wijn en wat groente. Hieronder heb ik uitgeschreven hoe je te werk gaat en wat je precies nodig hebt. 

 

hoofdgerechten mosselen Gekookte mosselen

Basis bereiding mosselen

Gang: Hoofdgerecht
Voorbereiding: 15 minutes
Kooktijd: 10 minutes
Totale tijd: 25 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken

Eet ze eens op deze manier en verzin vervolgens variaties voor een volgende keer.

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Maak de groentes schoon en snijd de wortel en ui in plakjes en de prei in hele of halve ringen. Leg de groentes over de bodem van een grote (mossel)pan. Spoel de selderij schoon en leg de takjes over de groenten.

  2. Spoel de mosselen onder koud stromend water. Leg alle schelpen die hierdoor dicht zijn gedaan in de pan op de groente. Tik de schelpen die niet dicht zijn gegaan tegen het aanrecht. Gaan ze nog steeds niet dicht, gooi ze dan weg. Ook kapotte schelpen gooi je weg. 

  3. Giet de wijn over de mosselen in de pan en breng het aan de kook. Laat het nu een minuut of 8 zachtjes koken totdat alle schelpen openstaan. Zet de pan op tafel of verdeel het over eenpersoons bakjes. 

  4. Geef er lekkere versgebakken friet bij en een simpele groene salade.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
©Out mijn Keuken 2017

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge