Pasta con Pesce (pasta met vis)

Pasta met vis

 

Stel: je stelt je tieners de vraag ‘wat willen jullie eten vandaag?’ volledig voorbereid op een antwoord beginnend met een p(izza, patat, pannenkoeken) en je wilt al bijna NEE roepen. Maar dan komen ze met die andere p, namelijk pasta (‘met tonijn graag’) dan voel je je als foodie mama best een beetje trots. Aangezien mijn geenvisliefhebbende echtgenoot niet mee at ging ik een beetje los, qua vis. Tonijn, zalm en ansjovis, met spaghetti! 

Ik gebruikte blikvis van het merk Fish Tales. De man achter Fish Tales is Bart van Olphen en die zet zich al jaren in voor duurzame visvangst, iets wat je met het kopen van zijn producten kunt ondersteunen. Op Culy.nl verscheen in 2014 een leuk artikel over Bart van Olphen, dat je *hier* terug kunt lezen. Ook was Bart al eens te gast bij Masterchef Holland waar de kandidaten moet zijn vis conserven moesten koken. Zijn masterclass kun je *hier* terugkijken. 

Mijn pastaatje van vandaag bevat dus lekker veel vis. Hieronder lees je hoe ik het heb gemaakt. Enjoy!

hoofdgerechten pasta hoofdgerechten vis Pasta met vis

Pasta con Pesce (pasta met vis)

Gang: Hoofdgerecht
Voorbereiding: 15 minutes
Kooktijd: 15 minutes
Totale tijd: 30 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken

Spaghetti met tonijn, zalm, olijven en ansjovis

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Breng een pan met ruim water en zout aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

  2. Snipper de knoflook en snijd de courgettes in blokjes. Snijd een paar ansjovisfilets fijn. Laat de zalm en tonijn uitlekken in een vergiet.

  3. Doe een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan of hapjespan en zet het vuur halfhoog. Doe de knoflook en de ansjovis erbij en laat even fruiten. Doe dan de courgetteblokjes erbij en roerbak een paar minuten. Voeg de tomatenblokjes en de olijvenplakjes toe. Warm dit even een poosje mee. 

  4. Voeg dan de uitgelekte vis toe en warm ook dit even goed mee. Voeg als laatste de kappertjes toe en breng op smaak met een beetje peper. Schaaf wat krullen van een stuk Parmezaanse kaas.

  5. Schep de spaghetti op borden en verdeel de saus erover. Bestrooi met wat Parmezaanschaafsel. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge