Oeh, wat fotografeert dit gerecht beroerd... maar het is té lekker om niet met je te delen. En ook nog eens makkelijk te maken. Ik heb het gemaakt met hoisin saus en Chinese five spices. De hoisin saus droogt in de oven wat in zodat je van die lekkere sticky stukjes erin krijgt.
Ik heb hieronder voor je uitgeschreven hoe ik het heb gemaakt. Enjoy!
Kip in pinda/hoisin saus
Ovengerecht met kip, pinda's en hoisin saus
Ingrediënten
- 8 kippendijfilets
- 150 gram gezouten pinda's
- 250 ml hoisinsaus
- 3 el rijstazijn
- zout naar smaak
- 2 tl Chinese Five Spices
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal of braadslee in met olie. Maal de pinda's fijn. Voeg daarbij de hoisinsaus, de azijn, de kruiden en het zout en roer het goed door elkaar. Is de saus te dik, voeg dan nog wat (warm) water toe. Doe de saus in een grote kom en voeg de kip erbij. Roer goed door zodat de kip geheel bedekt is met de saus.
Doe de stukken kip in de ingevette braadslee en schuif het in de oven. Bak ongeveer 20 minuten totdat de kip gaar is en de saus donker en plakkerig. Mocht je dit in de oven niet helemaal bereiken, gooi dan de grill nog even aan.
Serveer met bijvoorbeeld gebakken aardappelen en doperwten.
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.