∴
We sluiten de pastaweek af met een heerlijke klassieker: pasta boscaiola. Het gerecht komt oorspronkelijk uit midden Italië, maar wordt door het hele land op vrijwel dezelfde manier gegeten, met paddenstoelen en spek. De verse pasta heb ik gemaakt met de pastamachine van Philips.
Het recept
Pasta Boscaiola
Klassieke pasta met paddenstoelen en spek
Ingrediënten
- 400 gram pasta verse of gedroogde
- 400 gram gemengde paddenstoelen
- 50 gram zwarte olijven
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 400 gram tomaten in kleine stukjes
- 200 gram spek in blokjes
- peterselie
- scheut olijfolie
- zout
- peper
Werkwijze
Veeg de paddenstoelen goed schoon en snijd ze in plakjes. Snipper de ui en de knoflook en snijd de tomaten in kleine stukjes. Laat de olijven heel of snijd ze doormidden. Snijd het spek in blokjes.
Verhit de olijfolie in een ruime hapjespan of wok en bak hierin het spek bruin. Doe de ui en de knoflook erbij en bak totdat het zacht is. Voeg daarna de paddenstoelen toe en bak deze een minuut of 10 mee. Breng op smaak met peper en zout. Kook intussen de pasta.
Voeg de tomaten en de olijven aan de saus toe en bak ze even mee. Voeg dan de pasta toe en schep alles goed door elkaar. Verdeel over de borden en bestrooi met wat peterselie.
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
©Out mijn Keuken