Sloppy Joe’s zijn broodjes belegd met een saus op basis van gehakt. Een soort Bolognese saus dus eigenlijk. Ik heb gekozen voor kaas/uien broodjes omdat daar al veel smaak aan zit, maar je kunt ieder bolletje nemen dat je zelf wilt. Ik weet niet of ik het originele Sloppy Joe recept heb, want er zijn namelijk heel veel variaties op, maar dit is zoals ik ‘m het allerlekkerst vind.
Het recept
Eigenlijk is het een standaard Bolognese saus zonder dat ik extra vocht heb toegevoegd. Dit kun je wel doen, maar dan moet de saus veel langer pruttelen om al dat vocht weer kwijt te raken, anders wordt het wel een heel klef broodje. En oh ja … netjes eten is onmogelijk dus probeer het maar niet eens.
Sloppy Joe (broodje Bolognese)
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 125 gram spek in blokjes of reepjes
- 1 winterwortel geschrapt en in blokjes
- 3 stengels bleekselderij in stukjes
- 1 blikje tomatenstukjes
- beetje tomatenpuree
- 8 uien/kaas bolletjes of andere bolletjes die je lekker vindt
- wat blaadjes sla
- Italiaanse kruiden naar smaak
Werkwijze
Verhit een braadpan en bak hierin de spekjes. Waarschijnlijk komt er uit het spek voldoende vet. Voeg daarna het gehakt toe en bak het rul. Als het gehakt bruin is gaan de bleekselerij en de blokjes wortel erbij. Roerbak dit even mee en voeg dan de tomatenblokjes toe. Proef en bepaal of er nog wat tomatenpuree bij moet. Breng op smaak met zout en peper en Italiaanse kruiden en laat het pruttelen totdat het meeste vocht eruit gebakken is.
Besmeer de broodjes met wat boter en verdeel de vleessaus erover. Serveer per persoon twee broodjes en geef er wat sla bij.
Notities
#outmijnkeuken #omk