Sloppy Joe’s: een lekker broodje Bolognese

Sloppy Joe broodje Bolognese

Sloppy Joe’s zijn broodjes belegd met een saus op basis van gehakt. Een soort Bolognese saus dus eigenlijk. Ik heb gekozen voor kaas/uien broodjes omdat daar al veel smaak aan zit, maar je kunt ieder bolletje nemen dat je zelf wilt. Ik weet niet of ik het originele Sloppy Joe recept heb, want er zijn namelijk heel veel variaties op, maar dit is zoals ik ‘m het allerlekkerst vind.

Het recept

Eigenlijk is het een standaard Bolognese saus zonder dat ik extra vocht heb toegevoegd. Dit kun je wel doen, maar dan moet de saus veel langer pruttelen om al dat vocht weer kwijt te raken, anders wordt het wel een heel klef broodje. En oh ja … netjes eten is onmogelijk dus probeer het maar niet eens.

recept Sloppy Joe

Sloppy Joe (broodje Bolognese)

Gang: Brunch, Lunch
Keuken: Amerikaans
Totale tijd: 45 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken


Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Verhit een braadpan en bak hierin de spekjes. Waarschijnlijk komt er uit het spek voldoende vet. Voeg daarna het gehakt toe en bak het rul. Als het gehakt bruin is gaan de bleekselerij en de blokjes wortel erbij. Roerbak dit even mee en voeg dan de tomatenblokjes toe. Proef en bepaal of er nog wat tomatenpuree bij moet. Breng op smaak met zout en peper en Italiaanse kruiden en laat het pruttelen totdat het meeste vocht eruit gebakken is. 

  2. Besmeer de broodjes met wat boter en verdeel de vleessaus erover. Serveer per persoon twee broodjes en geef er wat sla bij.

Notities

#outmijnkeuken #omk
Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge