Recept | Gebakken Komkommer

Gebakken komkommer recept
In de oven gebakken komkommer

Hoe vind je dat klinken … ? Komkommer warm eten doen we niet zo vaak, maar als je het klaarmaakt zoals ik hieronder beschrijf is het echt superlekker. Ik heb geserveerd bij dit lekkere krokante kipfiletje en de aardappelgratin die binnenkort nog online komt. 

In de oven gebakken komkommer: het recept

Het is belangrijk dat je – voordat de komkommer de oven ingaat – zoveel mogelijk vocht uit de groente kwijtraakt. Dit gaat het beste door het een tijdje in zout te laten staan en het daarna te laten uitlekken en droog deppen. Om de smaak wat op te halen heb ik er ook nog een beetje azijn en suiker bij gedaan. De komkommers gaan met boter en kruiden een uur in de oven. Schep ze wel af en toe even om. Hieronder vind je het uitgeschreven recept met daaronder een knop om in één keer alle ingrediënten op je lijstje te zetten. Probeer het eens, het zal je verrassen!

gebakken komkommer recept

In de oven gebakken komkommer

Gang: Bijgerecht
Voorbereiding: 35 minutes
Kooktijd: 1 hour
Totale tijd: 1 hour 35 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken


Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Schil de komkommers met een dunschiller en snijd ze vervolgens in de lengte door. Verwijder de zaadlijsten en snij ze vervolgens in repen van ongeveer 1,5 bij 5 cm. Doe de reepjes in een kom.

  2. Maak een mengseltje van de rijstazijn, het zout en de suiker en giet dit over de komkommers. Schud even goed om en laat het zo ongeveer een half uur staan. Laat ze vervolgens uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.

  3. Verwarm de oven voor op 190°C en doe alle komkommerreepjes in een ovenvaste schaal. Voeg de uitjes, dille en peper toe en schud even om. Verdeel de boter er in klontjes over en schuif de schaal een uur in de oven. Schud iedere 20 minuten even om.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto’s en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge