Vegetarische quiche met tomaten en olijven
Soms zie je iets op een plaatje of in een winkelstraat wat niet uit je hoofd wil verdwijnen totdat je er iets mee doet. Ik liep laatst langs een bakkerij waar een quiche in de vitrine lag die er zo mooi uitzag dat ik dat graag wilde proberen te benaderen. In de quiche zaten tomaten en groene olijven en chorizo. Heerlijk en daar heb ik een vegetarische variant op gemaakt.
Vegetarische quiche met tomaten en zwarte olijven: het recept
Voor deze quiche heb ik het quichedeeg van Tante Fanny gebruikt, dat in de Foodybox zomer zat. Je kunt natuurlijk ook zelf deeg maken of bladerdeeg gebruiken. Ik moet wel zeggen dat ik bijzonder te spreken ben over dit deeg. Hij is zelfs al rond van vorm, dus je hebt er bijzonder weinig werk van en het is heel erg lekker. Neem verder mooie sappige tomaatjes, dat komt de smaak echt ten goede! Hieronder heb ik uitgeschreven hoe ik deze taart heb gemaakt. Het zal je verbazen hoe eenvoudig het is. Enjoy!

Vegetarische quiche met tomaten en olijven
Ingrediënten
- 1 rol Quichedeeg van tante Fanny of bladerdeeg
- 5 eieren
- 200 gram Monchou op kamertemperatuur
- 200 gram geraspte kaas
- wat paneermeel
- 500 gram cherry trostomaten
- 1 potje zwarte olijven
Verder nodig
- 1 quichevorm
Werkwijze
Verwarm je oven voor op 200°C. Vet de Quichevorm in met wat boter. Ik gebruik altijd graag een quichvorm met een losse bodem want dan krijg je de taart er het mooist uit.
Bekleed de vorm met het deeg of met bladerdeeg (eerst laten ontdooien) en prik gaatjes in de bodem. Bestrooi de bodem met wat paneermeel (dat neemt het vocht uit de tomaten deels op en dat voorkomt een natte bodem)
Doe de eieren met de monchou en de geraspte kaas in een kom en klopt het goed door elkaar. Laat de olijven uitlekken en was en droog de tomaten. Verdeel de tomaten en de olijven over de bodem van de taart.
Schenk het kaasmengsel over de tomaten en verdeel het mooi over de gehele bodem. Schuif de vorm in de oven en laat het in ongeveer een half uur goudbruin bakken.
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl
2 Opmerkingen
Tegenwoordig eet ik super vaak vegetarisch, gewoon per ongeluk. Maar het bevalt me prima! Dus dit receptje ga ik ook maar eens uit proberen! Ziet er goed uit!
Hier was het een dikke hit! En goed dat je minder vlees eet. Helemaal verbannen ga ik waarschijnlijk nooit doen, maar bewuster omgaan met wat en hoeveel we eten is een goed streven!