Recept | Zoete Chili Kip met rijst

Zoete chili kip
Pittige maaltijd met kip

Misschien gaat het wat tegen je gevoel in, maar wist je dat je een pittige maaltijd juist goed op een warme dag kunt eten? Door bijvoorbeeld pittige kip te eten warmt je lichaam in eerste instantie op, maar het effect is dat je lekker gaat zweten en daar koel je weer van af. Daarom worden in warme landen vaak lekker veel pepertjes door het eten gedaan. Verder zitten pepertjes boordevol vitamine C en dus zijn ze ook nog eens goed voor je. Ben je toch iets te enthousiast met de peper in de weer geweest? Blus je mond dan niet met water, maar met melk of yoghurt. Het is niet voor niets dat in India vaak Lassi gedronken wordt bij de maaltijd. 

zoete chili kip

Zoete chili kip met rijst; het recept

Vandaag heb ik een lekker pittig recept voor je, kip met zoete chili saus. Hoe meer saus je gebruikt, hoe pittiger het gerecht wordt. Is het je nog niet heftig genoeg? Voeg dan gerust nog een fijn gesneden pepertje toe. Door de kip voor het bakken door een beslagje te halen wordt het wat krokanter en bovendien bindt het de saus mooi. Bij deze heerlijke chili kip heb ik deze komkommersalade gemaakt, om de boel een beetje af te blussen. Hieronder vind je het uitgeschreven recept. Enjoy! 

 

Zoete chili kip

Zoete chili kip met rijst

Gang: Hoofdgerecht
Totale tijd: 29 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken

Een lekker pittig kipgerecht

Print

Ingrediënten

Voor het beslagje

Verder nodig

Voor de liefhebbers van pittig

Werkwijze

  1. Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd de kip in blokjes.

  2. Roer de maïzena met een klein scheutje van het koude water tot een papje, dit voorkomt dat er klontjes in komen. Meng alle andere ingrediënten hier doorheen en roer het tot een egaal beslag. Doe de kipblokjes erbij en zorg dat ze aan alle kanten bedekt zijn met een laagje beslag.

  3. Vis de kipblokjes uit het beslag en laat ze even uitlekken op wat keukenpapier. Verhit wat olie in een ruime koekenpan of wokpan en fruit hierin de knoflook tot hij geurt. Heb je ervoor gekozen nog wat extra pit toe te voegen, dan is dit het moment om het fijngesneden pepertjes erbij te doen. Doe daarna de kip erbij en bak het goudbruin en gaar. Door het beslag ontstaat er een lekker krokant korstje op de kip. Dit gaat deels weer verloren als de saus erbij gaat, maar het blijft een lekkere toevoeging. 

  4. Als de kip bijna gaar is doe je de zoete chili saus erbij, een kneepje limoensap en wat zout. Roerbak en laat de saus wat inkoken. Door het maïzena beslagje zal de saus wat indikken.

  5. Schep de pittige kip met de rijst op borden en bestrooi het met wat sesamzaadjes en de fijn gesneden koriander.

Notities

#omk

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto’s en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge