Recept | Pasta met gerookte zalm, asperges en spinazie

Pasta met zalm asperges en spinazie
Pasta met gerookte zalm, asperges en spinazie

Zo aan hen begin van het jaar zijn we allemaal bezig met onze gezondheid. We willen afvallen, we willen fitter worden en we willen stoppen met roken. Dat laatste heb ik jaren geleden al voor elkaar gekregen, maar die eerste twee staan hoog op mijn prioriteitenlijstje dit jaar. Ik heb daarmee overigens niet gewacht tot het januari was, maar ben vanaf afgelopen november een trouwe sportschoolbezoeker. Het recept van vandaag past heel goed in een gezonde lifestyle, maar het allerbelangrijkste blijft voor mij echt de smaak. Gelukkig is daar in dit gerecht niks mis mee, tenzij je niet van zalm houdt natuurlijk. 

pasta met zalm, asperges en spinazie

In dit gerecht heb ik twee soorten groente verwerkt: groene asperges en spinazie. De zalm die ik heb gebruikt kun je gerookt en wel bij Albert Heijn kopen. Voor de low-carbers onder jullie: als je de pasta vervangt door courgettesliertjes, heb je een heerlijk low carb gerecht. Het uitgeschreven recept vind je hieronder. Enjoy!

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
Dit recept komt uit 'De Keukengeheimen van Sientje en Arlette'
en is met toestemming van de uitgever geplaatst.
©outmijnkeuken.nl

pasta met zalm, asperges en spinazie

Pasta met gerookte zalm, groene asperges en spinazie

Gang: Hoofdgerecht
Totale tijd: 20 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Esther / Out mijn Keuken
Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Zet een ruime pan met water en zout op het vuur en breng het aan de kook. Kook de pasta hierin volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de harde uiteinden van de asperges en snijd de asperges verder in stukjes van zo'n 2,5/3 centimeter. Pluk de zalm in grove stukken.

  2. Giet de pasta af en bewaar een beetje van het kookvocht. Doe de pasta terug in de pan. Verhit een klein scheutje olijfolie in een ruime koekenpan of wokpan en bak hierin de stukje zalm even aan. Doe de asperges erbij en na een minuut of 4/5 de spinazie. Bak totdat de spinazie volledig geslonken is. 

  3. Rasp een beetje van de schil van de citroen boven de pasta en knijp een beetje sap erboven uit. Hussel goed door en roer dan de crème fraîche met een scheutje van het kookvocht erdoor. Schep dan de groente en de zalm erdoor en breng op smaak met peper en zout.  

  4. Verdeel de pasta over vier borden.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
Dit recept komt uit 'De Keukengeheimen van Sientje en Arlette'
en is met toestemming van de uitgever geplaatst.
©outmijnkeuken.nl

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge