Recept | Romige forelsoep

forelsoep
Romige Forelsoep

We beginnen het  nieuwe blogjaar erg goed met een soepje om je vingers bij af te likken! Het is niet heel ingewikkeld om te maken en het staat in ongeveer 50 minuten op tafel. De meeste tijd in prutteltijd waarin je andere dingen kunt doen. Ik heb de soep gemaakt met volle melk in plaats van met room. Dat scheelt een hoop calorietjes. Verder gebruik je voor deze soep visbouillon. Omdat ik geen kilo's graten en visresten in de vriezer heb liggen gebruik ik hiervoor gewoon een blokje hoor, niks mis mee! Voor de binding en de dikte van de soep heb ik een zoete aardappel in blokjes meegekookt. Als je dit meepureert krijg je een hele mooie  substantie die lekker vult en toch niet al te zwaar is. Lekker voor als je bijvoorbeeld nog wilt sporten ... het is tenslotte januari! Het recept vind je hieronder, enjoy!

Forelsoep

Romige Forelsoep

Gang: Maaltijdsoep, Soep
Voorbereiding: 20 minutes
Kooktijd: 30 minutes
Totale tijd: 50 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Esther / Out mijn Keuken

Verrassend lekker soepje!

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Verwarm de melk in een pannetje. Kneus de peterselie (2 of 3 takjes is mooi) en doe dit samen met het laurierblad bij de warme melk. Dek het pannetje af en haal het van het vuur. Laat de kruiden een poosje trekken in de warme melk. 

  2. Neem een ruime pan om de soep in te maken. Doe de bouillon hierin en voeg de in niet te kleine stukjes gesneden forel, de gesnipperde ui en de in blokjes gesneden zoete aardappel toe. Breng dit net niet aan de kook, doe de deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat dit ongeveer 10 minuten rustig pruttelen en schep dan ongeveer een vierde deel van de forel uit de soep. Bewaar deze stukjes voor de garnering van de soep. 

  3. Zet de staafmixer in de rest van de soep en pureer alles zorgvuldig. Giet de melk door een zeef zodat de kruiden eruit zijn en giet de melk bij de soep. Roer door en voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel de soep over vier kommen en garneer met de stukjes forel en de bieslook. Bestrooi met de twee soorten sesamzaadjes.

Forelsoep

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer. Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken ©outmijnkeuken.nl

Dit vind je vast ook leuk

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge